Inför matchen Fleetwood Town - Charlton

League One: Highbury Stadium, Lördag 30/9, 16:00

Läget är ansträngt när Charlton styr kosan mot seriens nordligaste lag Fleetwood. Efter en smått bländande inledning på säsongen har poängtappen kommit lika oönskade som snöfall i juli samtidigt som antalet skador ökar i den relativt tunna truppen. För att inte tappa kontakten med kvalplatserna krävs det seger imorgon.

För ett par år sedan hälsade vi på i Morecambe på vår årliga höstresa. Fleetwood ligger bara ett par mil sydväst från Morecambe och har av naturliga skäl viss fiskanknytning. Hemmalaget har begränsade resurser och spelar per definition över sin förmåga men som bekant är vilja ett fundament inom fotboll som man kommer långt på och vilja bidrar ofta till form som bekant slår klass. Så våra röda hjältar borde vara ordentligt varnade inför matchen imorgon på ligans minsta arena som blott tar 5 327 åskådare och snittet ligger på
3 244.

Fleetwood har inlett säsongen bra och parkerar för närvarande på en niondeplats med en match mindre spelad, en poäng bakom Charlton på sjundeplatsen. Resultaten varierar både på hemma- och bortaplan så det är svårt att hitta något mönster i deras form. Enklast är väl att påstå att dagsformen avgör.

Charlton tappade nesligt men dessvärre välförtjänt två poäng i tisdags borta mot Walsall med blott två minuter kvar av ordinarie tid kvar. Den klassiska kommentaren att ett lag är aldrig så sårbart som efter de har gjort mål visade sig smärtsamt stämma väl in på Charlton som knappt hann ställa upp sig till avspark efter sitt mål innan det rasslade i nätet i den egna kassen. 

Robinson har inför matchen kryptiskt aviserat att två spelare saknas inför matchen imorgon men vill inte säga vilka spelare det rör sig om. Som vi alla vet är truppen tunn och i vanlig ordning börjar managern, oavsett vilken som sitter vid rodret, orera om att det kommer att komma in förstärkningar i transferfönstret i januari. Vi minns alla hur det gick med det tidigare i år efter Lookman såldes, inte en förstärkning trillade in. Istället trillade upp emot £11 miljoner friska ned i Duchatelets fickor.

Pearce blir med stor sannolikhet borta resten av året efter skadan på träningen i måndags. Vilka ytterligare spelare som saknas vet vi således ingenting om. Litet positiva nyheter hittar vi i att Reeves och Marshall kan vara klara för spel, ett par av säsongens nyförvärv. Som jag skrev initialt så krävs det tre poäng för att hänga på i toppen och fullpoängarna mot lag på den övre halvan har det varit ont om. Mest troligt är att det blir ett nytt oavgjort resultat på bortaplan.

Hur var det då med fiskanknytningen bortsett från att laget ligger vid Irländska sjön? Vi vet ju alla att Charltons supportrar kallas för Addicks, dialektalt uttryck för haddocks, Fleetwoods supportrar kallas för Cods. Det blir helt sonika ett möte mellan Torskarna vs Koljorna!

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Ngoyo
Bauer
Dasilva

Fosu
Forster-Caskey
Kashi
Holmes

Clarke 
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-09-29, 20:14.