Inför matchen Doncaster - Charlton

League One: Keepmoat Stadium, 10/2 kl 16:00

Efter en trevlig sekvens med tre raka segrar gav Charlton bort segern senast hemma mot Oxford vilket ställer krav på vinst borta mot Doncaster för att inte tappa mark i striden om en kvalplats. Formmässigt är Doncaster inte särskilt bra vilket kanske till och med ger Charlton ett visst favoritskap trots bortaplan, något som oftast inte brukar falla väl ut.

Om vi lämnar förra helgens resultat bakom oss så har det blivit ett litet hack i tillfrisknandet då inlånade Mavididi skadade sig i matchen mot Oxford och beräknas bli borta i ca två månader. Det talas om att Ajose är skadefri och skulle kunna vara spelklar, jag hoppas att så inte är fallet då jag aldrig mer vill se karlsloken spela för vår klubb. Istället bör vi nyttja de andra inlånade spelarna vi har till vårt förfogande när vi nu lånat ut tex Ahearne-Grant.

Doncaster har en ganska stabil form om än inte särskilt vinstgivande med fem oavgjorda och en förlust på de sex senaste matcherna. Motståndet varierar och oavgjorda resultat mot både Scunthorpe och Shrewsbury är ju helt ok resultat medan hemmaförlust mot Bristol R får ses som en missräkning i nivå med Charltons förlust mot Oxford. Doncaster bör därför inte bli den enklaste nöten att knäcka, här gäller det för vårt manskap att ha tålamod och kyla när tillfällena ges.

Förutom Mavididi pekar det mesta åt att det blir samma startelva som senast och förhoppningsvis återfinner Fosu sin målform efter sin skada och kan bidra till dubbla vinster mot Doncaster den här säsongen. Skulle i så fall bli den första dubbeln mot Doncaster sedan säsongen 1957/58. Om Bauer är skadefri kanske det kan bli en ändring i mittbacksparet. 

Resultatmässigt hoppas jag naturligtvis på seger men med tanke på Doncasters resultat så verkar ju inte oavgjort vara främmande, 0-1 eller 1-1?

Trolig laguppställning

Amos
 
Solly
Konsa
Lennon
Dasilva
 
Kashi
Forster-Caskey
Marshall
Fosu
Zyro
 
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-02-09, 18:34.