Inför matchen Charlton - Southend

League One: The Valley, Lör 9 Sep kl 16:00

Charlton har börjat säsongen förtroendeingivande med blott en förlust. Imorgon möter de Southend som börjat säsongen betydligt knackigare. Seger imorgon för Charlton skulle kunna innebära serieledning och det var länge sedan säsongen började så bra!

Senaste segern borta mot Oldham var lite av en klassisk vinst á la Charlton. De förde spelet, skapade chanserna och gjorde målen. Trots det blev det hypernervöst och en flod av gula kort i slutminuterna efter att Oldham, med en man mindre, lyckats göra sitt tredje mål. Charlton red till slut ut stormen och kunde bärga de tre poäng som alla förväntade sig mot bottenlaget Oldham. Det visar att det finns inga enkla segrar.

Imorgon kommer "lokalkollegan" Southend på besök. De har börjat säsongen hyfsat utan att glänsa med en seger, en förlust och tre oavgjorda. Alltså ett inte helt enkelt lag att slå samtidigt som formen verkar pendla ordentligt från match till match. Senast blev det målllöst hemma mot Rochdale medan det i matchen innan blev målkalas, 3-3, borta mot Gillingham. Seger hemma mot Blackburn i säsongsöppningen följdes upp med en brakförlust, 0-5, borta mot Rotherham. Southend är alltså ett lag det svänger om och Charlton bör vara förvarnade.

I vinstmatchen senast borta mot Oldham saknades Magennis och Dasilva som var på landslagsuppdrag. Det skulle vara mycket förvånande om dessa inte återfanns i startelvan imorgon. I övrigt tror jag inte att Robinson rör om i vinnarlaget från förra lördagen. Efter den positiva säsongsöppningen kan vi nog förvänta oss ett stort publikstöd, kanske säsongsbästa?

Utifrån säsongens tidigare prestationer är det omöjligt att inte tippa seger för Charlton, form slår ju enligt sägnen allt. Kryddat med hemmaplansfavör tror jag att det slutar 3-1.

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Pearce
Bauer
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey
Clarke 
Fosu

Holmes
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-09-09, 18:22.