Inför matchen Charlton-Shrewsbury

League One/Play off: The Valley , Torsdag 10/5 kl 20:45

Då var det kvaltider och för Charltons del innebär det match i kväll mot Shrewsbury och returmatch på söndag för att försöka ta sig till kvalfinalen på Wembley.

Efter en ganska tuff säsong där man själv slängde in handuken ett par gånger i vintras, så tog sig så vårt Charlton till kvaltet mot The Championship och i kväll gästar Shrewsbury Town vårt kära The Valley.
Ett Shrewsbury som slutade på tredje plats och 16 poäng före Charlton som slutade på en sjätte plats, men gästerna kommer in i kvalet med en dålig avslutning på säsongen och även om Charlton förlorade sista matchen mot Rochdale som spelade för överlevnad så avslutade man ju säsongen ganska okej.

Inför en kvalmatch är det ju mycket som är ovisst då det brukar vara små detaljer eller missar som kan avgöra åt ena eller andra hållet.
Men Charlton kommer in i kvalet med stor optimism då man avslutade säsongen med tre segrar innan matchen mot Rochdale där det visade sig att man mer eller mindre bara ville få till ett bra resultat som skulle ta oss till kval.

Till kvällens match lär åter Ben Reeves, Josh Magennis och Nicky Ajose vara tillbaka i startelvan och skadedrabbade Tariqe Fosu lär starta på bänken vilket kan vara ett bra kort att spela ut i kvalet då han varit riktigt bra de matcher han spelat, så där kanske vi har en liten joker i leken !?
På den tråkiga skadelistan hittar vi nu bara Chris Solly, Lewis Page och Billy Clarke där tydligen den sistnämnda har börjat träna igen efter lång skadefrånvaro.

Nu gäller det att krama ut det sista ur truppen och tittar man på årets säsong så har ju Lee Bowyer fått ut betydligt mer ut laget än vad Karl Robinson fick innan han packade ihop sina saker och stack till Oxford.
Han vågar göra ändringar i laget och spela formstarka spelare på ett annat vis än Robinson som hade sina favoritspelare som alltid verkade starta hur trötta de än var.
Men nu gäller det som sagt dubbelmöte mot Shrewsbury med start i kväll och det är bara att köra grabbar för ett par måls vinst och en nolla bakåt hade ju varit mumma inför bortamatchen på söndag, men vi får vänta tills i kväll innan vi vet svaret.

Kör så det ryker Charlton !

 

Trolig laguppställning

Amos

Konsa
Bauer
Pearce
DaSilva


Marshall
Kashi
Forster-Caskey
Reeves

Magennis
Ajose
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2018-05-10