Inför matchen Charlton - Scunthorpe

League One: The Valley, Lördag 14/4 kl 16:00

Säsongen lider mot sitt slut och chansen till en kvalplats lever fortfarande men med tanke på motståndet i de kvarvarande matcherna kommer inte ödet att ligga i våra egna händer om vi skall vara realistiska. Vinst hemma mot Scunthorpe på lördag är därför en match vi måste vinna om drömmen om Wembley skall fortsätta leva.

Charltonspelarna visade upp en av deras sämre sidor borta mot Wimbledon, håglöst, oengagerat, underskattning är några av kommentarerna man återkommande hittade efter matchen. När vinsten uteblev som hade gett oss ett mentalt övertag mot Plymouth, Portsmouth, Peterborough och Scunthorpe så innebär det att det måste bli segrar mot betydligt tuffare motstånd än Wimbledon i de kvarvarande fem matcherna.

Som tur är möter vi ett Scunthorpe som sakta dalat från direktkvalificering till att nu ligga en poäng ifrån kvalplats. Formen är utifrån deras intentioner usel, inte en vinst sedan 3 februari. Det som gör att de fortfarande hänger kvar i det översta skicket är att de blivit mästare i att spela oavgjort, inte mindre än sju oavgjorda på de tio senaste omgångarna. Efter att ha spelat oavgjort hemma mot Rochdale för tre veckor sedan fick managern Graham Alexander sparken. Till skillnad mot Charlton har inte den nytillträdde Nicholas Daws medfört något extraordinärt utan de oavgjorda resultaten har fortsatt. Dock lyckades de ta en poäng borta mot Wimbledon senast vilket var en mer än vad Charlton som bekant klarade av.

Båda lagen är således i samma position, jakten på en kvalplats. Jag tror att dagsformen avgöra och den manager som kan forma massorna bäst kommer att gå vinnande ur striden i denna sexpoängsmatch. Oavgjort resultat kan mycket väl medföra att båda lagen tappar mark mot de övriga fyra lagen i jakten på de två kvarvarande platserna. Att Rotherham skulle tappa sitt försprång på sex poäng känns för tillfället otroligt.

Bowyer inkasserade alltså sin första förlust i sin managerroll borta mot Wimbledon och lär inte vara särskilt nöjd med det. Hittills har han inte rört om så mycket i laguppställningen när det har gått bra men det finns anledning att tro att han gör på ett annat sätt nu efter två matcher utan vinst. Förra året vann vi överraskande hemmamötet mot då serieledande Scunthorpe efter två mål av Lookman och ett av Jackson. Historien verkar alltså upprepa sig för Scunthorpe som sedan missade kvalmöjligheten till League One. Den här säsongen har vi ingen Lookman och Fosu som varit det närmaste i den spelvägen den här säsongen är förmodligen fortfarande skadad, möjligen att han återfinns på bänken.

Med tanke på läget i tabellen, de kvarvarande matcherna och att detta är en hemmamatch så känns det som om allt annat än vinst är ytterst förödande och kan innebära att chansen till kvalspel seglar iväg. Laget kommer alltså spela med kniven mot strupen och det enda glädjande med det är att samma förutsättning gäller för gästande Scunthorpe. Eftersom jag hoppas få resa till Wembley hoppas jag att Bowyer inte tappat stinget utan kört en Ferguson direkt efter matchen så att grabbarna vet var skåpet står. Det luktar målsnålt,
1-0?

Hur det går med försäljningen av klubben vet vi inte och det lämnar ju plats för rykten. Ett av dem är i sammanhanget lite absurt men med Duchatelet inblandad skall man aldrig förvånas. Det påstås att ett konsortium är intresserat men de är inte överens om försäljningssumman därför att säljaren vill ha täckning för alla förluster samt en ersättning för utebliven avkastning. Det luriga med det nya konsortiet är att det ägs till 90% av en viss Roland Duchatelet!

Trolig laguppställning

Amos

Konsa
Pearce
Bauer
Page

Reeves 
Forster-Caskey
Aribo
Kaikai 

Magennis
Zyro

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2018-04-12, 22:46.