Inför matchen Charlton - Plymouth

League One: The Valley , Lör 24/3 kl 16:00

Alltmedan klubbens ledning gömmer sig och flyr ett Charlton under passivt åsyn av dess ägare kämpar ett spelarkollektiv närmast in blindo vidare för att ta sista halmstrået mot ett kval. 

Tränare Robinson, utan respons eller resurser, gav upp i veckan och två starka Charltonhjärtan i Bowyer och Jackson tar på sig ansvaret att leda ett försök att under seriens sista tio omgångar nå kvalet till Championship. Det är inte kört men nästan. Just nu är det fem poäng upp till just Plymouth på sista kvalplatsen, med två lag emellan. Men Charlton har en match mindre spelad än både Plymouth och dessa två lag.

Det är lätt att inse betydelsen av dagens match.  Låt oss därför avvakta innan vi helt börjar ställa in oss på ännu en säsong i League One. Om man är positiv kan man se det som att klubben är i en omstartsfas där nya resurser väntar på att skjutas till så fort vår nuvarande ägare får sitt arsel ur vagnen. Det är självklart rimligt att man väntar att slutföra affären Charlton innan klubbens öde och värde inför nästa säsong är klart. 

Plymouth har bra form och ett GO i sitt lag. Man säger sig inte påverkas, dvs kommer inte att underskatta Charlton i dess turbulenta tillvaro för närvarande. Men jag undrar jag. Vem kan på förhand veta hur Bowyers ledarskap och SE7lagets utsatta position påverkar spelarnas uppträdande på planen? Jag tror att Plymouth faktiskt kan möta Charlton i ett för dem sämsta möjliga läge för vinst.   

Skadeläget i Charlton är konstant men vi får klara oss utan Konsa och Magennis som har landslagsuppdrag att utföra. Bara det öppnar för labortationer i laget kanske. Charlton måste ta poäng och kommer nog att vara offensiva. Plymouth har vunnit åtta av nio spelade men känns ändå lite dalande i formen och mer sårbara när de spelar borta. 

Det blir intressant detta. 

Trolig laguppställning

Amos

Dijksteel
Bauer
Pearce
Sarr

Aribo
Forster-Caskey

Marshall
Ajose
Fosu

Zyro

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-03-24