Inför matchen Charlton - Northampton

League One: The Valley , Lör 19 aug kl 16:00

Charlton har inlett säsongen rätt positivt. Eller känslan är rätt positiv ändå. I alla fall än så länge och fansen håller fortfarande den knutna näven kvar i byxfickan. Dessutom har vi sett ett relativt bra spel stundtals trots svåra lägen med skador och utvisningar. Vi får väl ge laget några omgångar till, men en seger och en förlust och endast ett mål framåt hittills är trots allt lite magert och det vore välgörande med mer övertygande siffror nu. 

Northampton kommer på besök. Southampton har man ju hört talas om men Northampton? En av de där klubbarna med lång historia i division tre och fyra, seriespelets bakgårdar, och som förra året slutade på seirens nedre halva efter att ha vunnit "rätt" matcher på våren och klarat sig kvar. En av dessa var mot säsongens besvikelse, Charlton, som var på fallrepet tidvis och levererade all time low. 

Charlton har Novak och Crofts avstängda och nye Reeves kan förmodligen inte starta nu heller. Men relativt skadefritt i övrigt och lagets formering har inte än hunnit sätta sig. Bra och roligt att Robinson bytte ut hela laget i cupmatchen mot Exeter med lyckat resultat. Hur man formerar nu är därmed lite beroende av dagsform men att en frisk Magennis som just förlängt sitt kontrakt i Charlton ska starta är självklart.  

Apropå nyförvärv så har Northampton i veckan lånat Matt Grimes. En frisparksspecialist köpt av Swansea och utlånad i våras till Leeds. Han har landslagsmeriter på U20nivå och är en man att se upp med för vårt gäng idag. 

Att döma av inledningen av säsongen från dessa lag blir det en tät historia där Northampton hoppas på sina första poäng för säsongen, men Charlton bör vinna mot den här typen av motstånd på hemmaplan om det ska komma något bättre ut av årets säsong än vad vi upplevde i den förra. Det är barnkalas på The Valley i samband med denna match. På planen Northampton - bör väl vara en barnlek för våra mannar? 
 

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Pearce
DaSilva

Kashi
Forster-Caskey
Aribo
Konsa

Magennis
Ahearne-Grant


 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-08-19