Inför matchen Charlton - Fleetwood

League One: The Valley , Lör 17/3 kl 16:00

Efter ett flertal matcher där Charltons offensiva brister varit tydliga möter man nu ett desperat fightande Fleetwood som främst visar på svagheter defensivt. 

Det är frustrerande. Charlton har omvittnat kompetenta spelare som väl matchar de bästa i serien. Men det tycks vara svårt att omsätta ett kunnande på planen. Det är som om det saknas en turbo, en krigarinstinkt. Kanske beror det på en sorts övertro på förmågan. Som att det ordnar sig ändå och gör det inte det kan vi alltid skylla på skador eller på klubbens limbo vad gäller ekonomi och strategi framöver. Vill Charlton gå upp? 

Förlusten i veckan känns förödande med utökat avstånd upp till topp sex och ytterligare skadeproblem för laget. Båda ordinarie ytterrbackarna borta nu. Även Pearce rapporteras tveksam så det är en osäker formation av backlinjen som ska ta sig an ett offensivt Fleetwood. Jag har känslan av att vårt motstånd i den här matchen är bättre än deras tabelläge visar. Laget har nyligen fått en ny manager som försöker gjuta ett lugn i truppen. Poängen mot ett formtoppat Plymouth senast visar att Fleetwood inte kan nonchaleras. Alls.  

Charlton är omöjliga att förutspå. Men bortamötet mot Fleetwood i höstas gick bra. Fosu gjorde hat-trick och den vinsten inledde en vinnarperiod för Charlton. Vi kan hoppas på det som ett omen inför de sista beryktade tio omgångarna som nu är i faggorna. Robinson, som förövrigt känns lite uppgiven, har gått ut med att Charlton kan behöva nå 70 poäng för att få kvala.

Då är det dags att börja kriga nu. Och det ALLA nittio minuter. OCH tillägg. 

Trolig laguppställning

Amos

Konsa
Bauer
Pearce
Sarr


Fosu
Forster-Caskey

Reeves
Aribo
Kaikai

Magennis
 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2018-03-17