Inför matchen Charlton - Bury

League One: The Valley , Lör 23 sep kl 16:00

Bury på hemmaplan gör mig inte direkt skakig. Eller borde jag vara det? Det är två svårbedömda lag som möts. Charltons förlust senast visar på brister. Det räcker inte med att spela ok. Man måste kunna avgöra matcher. Bury har haft en lång skadelista men får nu tillbaka nyckelspelare. 

Vi luttrade charltonsupportrar har fått se en positiv inledning av säsongen. Men då ska vi ha i minnet att i sex av de åtta spelade omgångarna har vi mött lag som så här långt parkerar på den undre halvan av tabellen. Endast Wigan av topplagen och där blev det storförlust (0-3). Bury ligger sämre till, har bara en seger (premiären) men har mött lag i bättre form och gjort knappa förluster. 

Charlton har nu Holmes avstängd och Reeves med skadekänning. Bury får tilbaka nyförvärvet från i somras, J Beckford vilket känns lite ororande. I Burys lagsuppställning ser vi i år också allas vår Nicky Ajose som säkert kommer att vara extra taggad. Men jämför man lagen och tillgängliga spelare så tycker jag Charlton bör leda på poäng innan matchstart. 

Det vore skönt om Charlton kunde visa att matcher av denna sort dominerar vi och vinner utan mankemang på vår hemmaplan. Bury är ett anrikt lag från Manchesters forbollsdistrikt men har tillbringat sina år i modern tid, efter krigen, i division tre och fyra om man undantar en kort sejour i Champonship i slutet på nittiotalet. Jag vill gärna se att Charlton är av annan kaliber. 

Bury! Oss skakar ni inte på The Valley! Come On Charlton!   

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Pearce
DaSilva

Kashi
Forster-Caskey
Fosu
Clarke

Dodoo
Magennis

 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-09-23