League One: Priestfield Stadium , Lör 22/10 kl 16:00
Domare: Mark Haywood
Publik: 8670

41 Dack 90 Ajose (straff)

Efter den fina machen borta mot Port Vale, så var det åter det vanliga Charlton som åkte till Gillingham och gjorde återigen en högst medioker insats.

Charlton gjorde en riktigt vass insats i förra omgången mot Port Vale, som kvitterade mycket orättvis i slutet på matchen, men borta mot Gillingham var det tvärtom där hemmalaget var det bättre laget, men där Charlton kvitterade sent i matchen.
Charlton gjorde ingen bättre match och såg trötta ut, kanske beroende på att sjukdom snurrat runt i truppen under veckan och Patrik Bauer fick kasta in handuken i bussen till Gillingham då han kände sig dålig.
Första halvlek blev därefter där Gillingham var det bättre laget dock utan att skapa så mycket chanser, men Charlton skapade ju ingenting och såg ut som ett bottenlag.
Men hemmalaget tog vara på en av sina chanser när Bradley Dack gjorde 1-0 till Gills efter 41 minuter.

Russel Slade försökte få fart på laget genom att slänga in en till forward efter paus i Nicky Ajose och visst blev det lite bättre då Charlton så sakta började jobba sig in i matchen.
I mitten på halvleken fick också Charlton straff, men för tredje gången i höst missade man att sätta dit bollen, denna gången genom Ricky Holmes.
Men Charlton jobbade på och i slutet fick man ännu en straff då en Gillingham försvarare tog med handen och denna gång blev det också mål genom Nicky Ajose !
Sedan hade hemmalaget en straffsituvation men domaren friade och lite turligt fick Charlton med sig en poäng hem till London igen.
Detta innebär att vi balanserar precis ett par placeringar över bottenlagen och på lördag spelas nu en ytterst viktig match när nästjumbon Chesterfield gästar The Valley och en trea lär nog krävas om inte fansen skall gå fullständigt bananas !