Inför matchen MK Dons - Charlton

League One: Arenanamn , Tis 13/12 kl 20:45

Charlton ska på luciakvällen möta MK Dons på bortaplan i ett returmöte i FAcupen efter första mötets mållösa kamp för en dryg vecka sedan. 

Det är två lag på uppåtgående och som båda är tydligt inspirerade efter tränarbyten som möts. I första mötet ägde lagen varsin halva av matchen med plus för Dons som var en räddning på mållinjen i slutskedet från avancemang till tredje omgången. Med fördel av hemmaplan, (om nu hemma är en fördel för Dons som tog sin första skalp i ligan på mk:stadium nu i lördags), så ligger favoritskapet knappt på laget från MK1. 

Men Charlton har tydligt vaknat till efter lågvattenmärket Swindon borta, varefter tränare Slade just hade hunnit bett fansen om ursäkt för det usla spelet innan han själv fick sparken. Nye tränaren Robinson har fått ta över Charlton och inlett med två 0-0 matcher. Senast mot svåra Bradford borta var det dock bud på mål flera gånger om och mer otur med stolpar och annat kan man knappast ha vilket bådar gott inför tisdagens match. 

Vilket lag som finns att tillgå för vår tränare är dock lite osäkert. Skador och sjukdomar påverkade laguttagningen senast, dock inte spelet direkt negativt vilket var skönt. Phillips strorspelar i mål men oron gäller backlinjen där Pearce fick utgå efter skada tidigt senast och Bauer har en avstängning att vänta efter utvisningen på övertid. Men generellt känns laget på uppåtgående. Det är oclså nödvändigt att spela in fler i laget då säsongen är lång och matcherna duggar tätt nu i december. 

MK Dons har också bytt tränare (eftersom vi tog deras hehe) men även där har det sett bra ut i de senaste matcherna. Framförallt prisas försvarsjobbet senast i vinsten med 1-0 mot Wimbledon. Och med tanke på att även Charlton håller tätt nu, peppar peppar, så är nog ännu en målsnål och tät match att vänta. Vinnaren får den minst sagt svåra uppgiften att slå Brighton borta nästa omgång i början på nästa år. 

Trolig laguppställning

Phillips

Konsa
Teixeira
Johnson
Chicksen

Botaka
Crofts
Ulvestad
Ajose


Magennis
Novak

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-12-12