Inför matchen Millwall - Charlton

League One: The New Den , Ons 21/12 kl 2045

Osäkerheten är stor hos båda lagen inför kvällens match. Såväl Millwall som Charlton har svårt att övertyga och har under senaste tiden följts åt i mitten av tabellen. Där ligger de lika nära som båda lagens arenor är geografiskt i London SE.

 För ikväll är det derby! Klubbarna gör sitt bästa för att piska upp stämningen. "Årets match!" "Dags för revanch!" "Spöket ska dö!" "Det kommer bli elektriskt!" hörs inför matchen från både tränarled och spelare. Eller är det egentligen mest från kassörerna? Man blir lite frågande när äldre spelare måste låta de yngre förstå vikten av ett derby. Förr växte man upp med ett "hat" mot lokalrivalen, och det var snarare risken för övertändning som måste beaktas. Nu är det "bara" en match, viktig för tabellen, som alla andra. Nästan. 

För mig är det i alla fall inte som förr. Känslan är inte sammanhållen, men förhoppningsvis tillräcklig för att få publiken till arenan och därmed kanske atmosfären kan locka fram det där extra som bara s k a vara i ett derby. Och som sagt det är lika osäkert hos båda lagen. Charlton motiverar sig med att man inte vunnit en bortamatch mot Millwall på tjugo år. Millwall vill såklart vara kvar på den tronen. Barntillåtet med andra ord. 

"Addicks spelar så lynnigt i år" skrev kollegan Nils-Martin inför förra matchen och förlusten mot Posh. Det tycker jag är bra uttryckt. På pricken. Det är nästan obegripligt hur inställningen kan växla så, inte bara match för match, utan också under matcherna. Senaste matchen var tydligt exempel. Charlton spelar ut men gör inte mål, får i stället ett i baken och tappar spelet och ofta åtminstonne två av poängen. För vi spelar relativt ofta oavgjort, medan delad poäng är sällsynt hos Millwall som än mer än Charlton är antingen eller. 

Matchen är således mer än lovligt oviss. Viss fördel för Millwall som spelar hemma och har en mindre skadedrabbad trupp. Men båda lagen kommer från förluster i lördags och eftersom man båda har ambitioner att nå playoff så gäller det att vända på den trenden omedelbart, för det ges ingen vila eller ro i det engelska seriesystemet. Vore ju ypperligt för oss alla, inför den stundande helgen, om vi åtminstonne i våra charltonsjälar kunde få inleda den och känna att det är en riktigt GOD JUL!  

Trolig laguppställning

Phillips

Konsa
Teixeira
Bauer
Fox 

Crofts
Jackson
Ulvestad

Lookman
Magennis
Ajose

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-12-21