Inför matchen Charlton

League One: Ricoh Arena, Fre 14/4 kl 16:00

Charlton åker till krisdrabbade på Långfredagen eller Good Friday som de säger i England. Det är en ödesmatch utifrån många perspektiv där det främst för Coventry är vinna eller försvinna. För Charltons del kan en vinst i bästa fall säkra ett nytt kontrakt.

Charlton överraskade, åtminstone mig, med en vinst över ett formstarkt Southend. Det var med kniven på strupen och formkurvan var allt annat än bra med bara en vinst på de tio sista omgångarna. Det var ingen övertygande seger spelmässigt men vissa segrar är inte vackra om än nödvändiga.

När Charlton nu styr kosan norrut mot den gamla industristaden Coventry och möter ett lag som till mångt och mycket påminner om oss själva. De har en excentrisk ägare, Sisu, som beter som precis lika illa som vår egen Duchatelet. Likt oss själva har de i ganska snabbt tempo dalat genom divisionerna och ligger nu allra sist i League One. Bara ett mirakel kan rädda Coventry från degradering till League Two, det krävs nämligen idel segrar i de fyra sista omgångarna samtidigt som övriga lag på nedflyttningsposition konsekvent förlorar. För Charltons del räcker det med ett mindre under, fem poäng upp från nedflyttning just nu så en seger till kan  vara tillräckligt för att klara kontraktet.

En före detta Charltonspelare, Marcus Tudgay, är Coventrys bästa målgörare med fyra mål. Det är väl ganska talande att ett lag på fallrepet har så innerligt svårt att göra mål. Vår egen målspottare Ricky Holmes har hittills gjort tio mål vilket nästa motsvarar en tredjedel av vad hela Coventry har presterat på 42 matcher. Så trots vårt mediokra tabelläge ser förutsättningarna ganska ljusa ut inför morgondagens match.

Något man kan vara säker på är att statistik inte har så stor betydelse när det gäller matcher som denna. Första målet blir oerhört viktigt för att kunna slappna av litet grann samtidigt som ett mål i baken lätt kan lamslå hela laget då alla är medvetna om vilka konsekvenser en förlust får. Jag hoppas ändå att Charlton lyckas hålla nerverna under kontroll och vinner ånyo med 2-1.

Liksom inför det förra mötet på The Valley kommer lagens supportrar arrangera gemensamma protestaktioner mot sina respektive ägare för att visa på den galenskap som idag styr alldeles för många av fotbollsklubbarna i England. Igår kunde vi läsa om ett eventuellt köp av Charlton från ett Australienskt konsortium, vi får se om det finns någon substans bakom det ryktet och hur pass bra det i så fall är.

Med tanke på att Charlton segrade senast är det inte mycket som talar för att det blir några förändringar i startelvan.

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Pearce
Dasilva

Crofts
Ngoyo
Ulvestad
Byrne

Magennis
Holmes

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-04-13, 21:22.