Inför matchen Charlton - Southampton

EFL Trophy: The Valley , Tis 30/8 kl 20:45

Charlton möter Southampton i den nya EFL Trophy på tisdag. EFL Trophy är en turnering baserad på samtliga klubbar från League One och League Two med komplettering av 16 inbjudna klubbar från Premier League och Championship League som har ungdomsakademier. Inbjudan till de 16 går ut i ordning efter hur de placerat sig föregående säsong. De 16 måste till varje match anmäla minst sex spelare som inte fyllt 21. 

Turneringen är uppbyggd som Champions League i sin struktur med gruppspel och finaler. Lagen delas in i 16 grupper med fyra lag i varje, åtta grupper i en nordlig del och åtta grupper i en sydlig. Lagen möts bara en gång i gruppspelet och vinst ger tre poäng och oavgjort en poäng. Oavgjort resultat vid full tid resulterar inte i förlängning utan lagens skiljs åt via straffsparksläggning direkt. Vinnaren där får ytterligare en poäng.  

I Southern Group E deltar: Southampton, Charlton Athletic, Colchester United och Crawley Town

Charlton möter i första omgången Southampton som automatiskt blir bortalag som inbjuden till turneringen. Frågan är nu hur seriöst lagen tar på denna turnering och vilka spelare man anmäler. Syftet är nog att matcha fram fler spelare från ungdomsleden i de bästa klubbarna. Det blir spännande att se vilka dessa blir. 

Klubbarna från de lägre divisionerna ska ställa upp med "full available strength" vilket enkelt innbär att de som finns med i truppen till ligamatcherna också är de som ska tas ut i EFL Trophy. 

Charlton kommer från en bra genomförd ligamatch mot ett formstarkt Bolton som slutade 1-1. Southampton har inlett sin säsong med oavgjord hemma mot Watford, förlust borta mot Man U och åter oavgjort hemma i lördags mot Sunderland. Men som sagt: det blir ett ungdomsbetonat Saints som kommer in på The Valley på tisdag kväll. Troligen passar även Charlton på att ta med några "bänknötare" i sin startelva. Svårtippat.

Trolig laguppställning

Phillips

Konsa
Lennon
Johnson
Fox


Solly
Botaka
Crofts
Holmes

Lookman
Hanlan

Artikeln skriven av Gunnar Persson 2016-08-28