Inför matchen Charlton - Sheffield United

League One: The Valley , Lör 26/11 kl 16:00

Charlton ställs inför mycket svårt motstånd när Sheffiled United kommer på besök. Efter två raka segrar är det upp till bevis om formen håller i sig mot ett bättre lag. Charlton har fått en manager i form av Karl Robinson men han kommer att ta över först nästa vecka så ledarskapet kan kvarstå hos den assisterande managern Ted Nugent som kan gå till historien som den mest framgångsrika managern i klubben!

Laget verkar mer eller mindre ha gått igenom en metamorfas jämfört med vad den depraverade inställning de visade när vi var på plats i Swindon. Slade fick sparken och in kom Kevin Nugent som ställföreträdande manager samt att vi fick tillbaka Magennis och Lookman från landslagsuppdrag. Sedan dess har det blivit segrar hemma mot Port Vale och i tisdags stjärnsmällen i Bristol då de vann med hela 5-1. Så nu är det uppåt i laget och även bland en del av supporterleden.

Det är lustigt hur en del supportrar reagerar. Två segrar och allting kring de idiotiska ägarna är glömt och/eller förlåtet och alla som fortfarande har en negativ inställning till klubbledningen är plötsligt inga Charltonfan. Jag tillhör dem som gläds åt framgångarna som i bästa fall för oss närmare Championship och som åtminstone för oss bort från nedflyttnignsplatserna. Mitt motstånd mot ägarna kvarstår ändå lika starkt som svensk granit!

Det mesta talar för en oförändrad laguppställning för Charltons del. Det innebär ett lag utan några gamla spelare, Solly är skadad och Jackson börjar förmodligen åter på bänken. Båda spelarna är nog i slutet av sina karriärer på den här nivån. Skadeläget är i övrigt oförändrat jämfört med i tisdags.

Sheffield är ett lag i smått hysterisk toppform, sexton ligamatcher i rad utan förlust placerar laget på andra plats elva poäng före Charlton på elfte plats. Senaste förlusten kom borta mot Millwall 20 för litet drygt tre månader sedan. Det är ett relativt målglatt gäng som ändå blandar och ger från omgång till omgång. Ena omgången kan det vara uddamålsvinst, nästa tennissiffror i segerfavör som sedan byts till oavgjorda målkalas. I sammanhanget känns det som att det är detta som talar mer till Charltons fördel än Charltons nyfunna formkurva. Kanske kan man ändå skönja en viss nedåtgående form då det krävdes tre stopptidsminuter och två utvisningar för bortalaget innan de lyckades vinna mot det betydligt sämre Bury?

Form slår allt brukar det heta och de två senaste segrarna kan nog locka en större publik än vad som brukar vara fallet, kanske över 10 000? CARD kommer anordna protester, återstår om det är något som kommer att påverka matchbilden. Sheffield är på pappret ett klart bättre lag men jag lever på hoppet och tippar 1-1.

Trolig laguppställning

Phillips

Foley
Bauer
Pearce
Fox

Lookman
Crofts
Ulvestad
Chicksen

Ajose
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2016-11-25.