Inför matchen Charlton - Port Vale

League One: The Valley, Lör 19/11 kl 16:00

När Charlton ska ta sig an Port Vale är det utan manager vid sidlinjen. Ja, mycket sämre kan det inte bli av det. Eller rättare sagt det kan det ju. För att döma av nuvarande spel, skadeläge och spelarnas inspiration är det rakt ner i division fyra som gäller. 

Jag hade tillsammans med fem andra i Swedish Addicks möjlighet att med egna ögon bevittna ett Charlton helt utan linjer i sitt spel mot ett av seriens sämre lag förra veckan. Vi träffade också spelarna på hotellet innan match och det fanns inte mycket till laddning där. Håglöst och oengagerat. Pliktskyldigast var de på plats.

Den känslan visade sig sen på plan där Charlton blev helt utspelade. Inte en målchans vad jag uppfattade. Tränare Slade bad också fansen om ursäkt efteråt. Det stack naturligtvis lite extra i ägaren Roland Ducharselets ögon. Möjligen bidrog detta till att Slade fick sparken efteråt. 

I dagens match möter Charlton ett Port Vale med ett helt annat GO med förmåga att komma tillbaka efter ett underläge i matcher vilket är ett friskhetstecken. Port Vale är kanske inget givet topplag men laget andas intresse och fighting spirit såväl i spel som i intervjuer med spelare och tränare. Det är som att de jävlar anamma SKA nå kvalplatserna! Strax utanför just nu. 

Trots att uppflyttning också sägs vara ambitionen hos Charlton jobbar man åt andra hållet (liar! liar!). Tränare, sju som vågade livet utan stöd och uppbackning, i en neverending cirkus. Spelarförsäljningar och kortsiktighet och utarmning av en redan tunn trupp. Med det följer att skador i truppen gör läget prekärt.

Till denna match är Magennis och Holmes borta. Kashi sedan tidigare. Vi har en frälsare: Lookman. Och det är otroligt och möjligtvis det enda bra som Charltons styrande har gjort, när man fick honom att skriva på ett kontrakt. Säkert bara med affären i tanke, men i det här läget går det inte att klaga på det. Vi har honom någon månad till. 

Men, även om 0-3 i Swindon förra veckan var ett lågvattenmärke (för övrigt ett Swindon som i tisdags på samma hemmaplan åkte ur FAcupen mot amatörlaget Eastleigh med 1-3) så är det PORT VALE vi möter på vår vår hemmaplan. Vi har ett lag med ändå vissa grunder kvar. Och vi har, som förväntat men ändå, varit rätt svårslagna. Vi har haft svårt att göra mål men glimtat till emellanåt med överlägset, nåja, spel. En sådan match var mot just Port Vale för bara fyra veckor sedan. Den borde vi vunnit men det slutade 1-1 på en straffspark för hemmalaget i 85'. 

Så. Vi har ett stukat hemmalag mot ett taggat bortalag. Och vilken effekt har det att vi nu har någon annan vid sidlinjen som har 100% möjlighet att vara mer aktiv och segerinriktiad än vår tidigare tränare? Jag tycker trots allt att matchen är svårttippad men jag lutar åt Vale-seger. Oavgjort igen kanske. 

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Pearce
Fox

Lookman
Jackson
Ulvestad
Crofts


Ajose
Hanlan

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-11-19