Inför matchen Charlton - Oxford

League One: The Valley , Tis 21/2 kl 20:45

Charlton fortsätter sin jakt på playoffolatserna och nu börjar det krävas segrar. Mötet mot ett lag som Oxford på hemmaplan borde vara en munsbit - ända till man tittar närmare på formen hos motståndet. Förhoppningsvis har Oxford gått omkring i ett slags FAcupsrus till i lördags och att en baksmälla efter den mentalt tuffa förlusten mot Boro därför är att vänta. 

Men det där något otäckt med lag som Oxford som verkar spela på inspiration, och om man ser till deras rad så finns det anledning att frukta dem ordentligt. Bara det att man slog ut Newcastle ur cupen med 3-0 efter det att man pulveriserat Rochdale i ligaspelet med 4-0 borta för några veckor sedan. Rochdale borta - samma motstånd som Charlton med nöd och näppe klarade oavgjort mot i lördags. 

Men det har blivit ett tätt matchande för Oxford i och med framgångarna i cupen. En match mer varje vecka än Charlton spelat sedan årsskiftet och det bör vara ett mer slitet lag som Charlton möter nu, inte minst efter den sura förlusten mot Middlesbrough i lördags. Om man bara ser till ligaspelet är det jämt mellan Charlton och Oxford som är på var sin sida om tabellens mitt. Tittar man noga är Charlton faktiskt seriens tätaste hemmalag med endast elva insläppta mål och tre förluster på fjorton matcher. Oxford är mer vinna eller försvinna. 

Charlton har haft en del otur med poängtapp i matchernas slutskede på senare tid och förlusten mot Oldham näst senast svider fortfarande. Om vi hade lite tur med sen kvittering i lördags var det otur som grinade oss i ansiktet i tre matcher innan dess. Men Charlton av idag tycks ha svårt att dominera och saknar den killer instinct man behöver för att vara med i toppen. 

Det är en oerhört oviss match i mina ögon. Charlton har hemmafördelen och möjligen ett bättre psykologiskt övertag efter att ha räddat sin match i lördags och måste börja vinna nu. Men hämtar Oxford inspiration av att ha pressat ett Premier League lag och fortsätter med samma goda form så blir det en svår match som lika gärna kan förloras. Addickshjärtat säger: Etta! (men gardera med kryss)  

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Teixeira
Page

Crofts
Botaka
Forster-Caskey
Holmes

Watt
Magennis

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2017-02-20