Inför matchen Charlton - Chesterfield

League One: The Valley , Lör 29/10 kl 16:00

Det kan ibland vara svårt att hitta inspiration att skriva inför matcherna. Jag menar...Chesterfield...Är inte det en soffa? 

Charlton spelar i division tre (man måste säga det högt för sig själv ibland) men har inte förmåga att övertyga. Senast man var i samma division vann Charlton ligan på över hundra poäng. Men nu har klubben misshandlats så hårt att man är på väg att dö om man inte passar sig. Faktum är att Charlton är sämre än i mannaminne för närvarande. Två poäng från div fyra. Charlton, en gång en attraktiv klubb och ett föredöme med gott rykte även internationellt har blivit något man bör akta sig för både som spelare och sponsor. En ny organisation behövs. Pronto. 

Med det sagt så är det väl bara att hoppas på det som alla ser som ett krav: att Charlton kommer ut motiverade och tar tre poäng på lördag när man får Chesterfield på besök. Ibland har det glimrat till som mot fansupprorskollegan Coventry och mot formlaget Port Vale men annars är det samma visa som under senaste säsongerna att man inte tycks vara starka nog att motsvara en favoritstämpel. Tränare Slade gör ingen förvånad när han talar om att det är "topsy-turvy" i serien och att alla lag kan slå alla. I mitt tycke en självuppfyllande inställning. 

Hur laget formeras är lite höljt i dunkel i skrivande stund då Slade tycker matchen har sådan dignitet att han inte vill avslöja ens om Nicky Ajose får starta matchen. Seriöst? Kanske, men ett mått på hur lågt Charlton sjunkit i självförtroende. Det är dags att kaxa till sig! Ett lag som Chesterfield, ur form, näst sist och utan vinst på bortaplan ska vara en munsbit. Så är det bara. Jag sitter lugn i soffan på lördag. 

Trolig laguppställning

Rudd

Solly
Bauer
Lennon
Fox

Holmes

Crofts
Ulvestad
Lookman

Ajose
Magennis

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-10-27.