Championship: Elland Road, Lör 30 april kl 16:00
Domare: K Hill
Publik: 25 458

71, Bamba 39, Gudmundsson
49, Lookman

Sista bortamatchen för säsongen ledde till en betydelselös seger för Charlton. Frågan är vilka i laget som finns kvar när vi spelar i League One.

Johnnie Jackson var lite smått överraskande med i startelvan på Elland Road i lördags, men Chris Solly syntes inte till någonstans. De två trotjänarna har yttrat sig kritiskt mot klubbledningen på sistone, men det verkar som att José Riga faktiskt fått lov att ha med sin lagkapten. Årets spelare, Swedish Addicks-sponsrade Jordan Cousins, var inte med i truppen på grund av skada.

De 363 tillresta Charltonfansen fick se sitt lag göra en bra match. Inte minst ungdomarna visade sig från sin bästa sida i den svängiga tillställningen. Mellan stolparna stod Nick Pope för en rad fina räddningar, medan Ademola Lookman (som inte lär vara kvar nästa säsong) var giftig i anfallet.

I 39:e minuten satte Johann Berg Gudmundsson Charltons ledningsmål efter ett fint inlägg från Morgan Fox. Islänningen hade tidigare i första halvleken också haft en rungande stolpträff.

Tidigt i andra halvek kom så ytterligare ett mål för våra Addicks, när Ademola Lookman snyggt skottfintade sig förbi försvarare och placerade in 2-0.

Efter det målet började Leeds äta sig in i matchen igen och hade ett flertal farliga chanser. I 71:a minuten gjorde försvararen Sol Bamba reduceringsmålet och fastställde därmed slutresultatet 2-1. Detta eftersom Nick Pope stod för flera fantastiska räddningar när Leeds fortsatte trycka på för ett kvitteringsmål.

Till syvende och sist en helt betydelslös seger för nedflyttningsklara Charlton, men en vinst känns väl ändå OK?