Championship: The Valley , Mån 28 dec kl 16:00
Publik: 18 059

Charlton                         Wolverhampton
  52, Graham
  83, Lennon (självmål)

Sista matchen 2015 resulterade i ännu en förlust för Charlton efter en händelsefattig tillställning. Det prekära tabelläget förändrades dock inte då även bottenkunkurrenterna runt strecket förlorade sina matcher.

Tre lagförändringar gjordes gentemot lördagsmatchen. Skadekänning på Diarra och en sjuk Cousins gjorde att Sarr och Ba fick ingick i startelvan. Makienok fick börja på bänken till förmån för Ahearne-Grant.

Första halvan av matchen hände ingenting. Båda lagen låste upp varandra på mittplan och publiken somnade in. Ända till danske Makienok blev inbytt i halvlekens slutskede. Han gjorde genast intryck - i domaren. I ett för matchen dittills ovanligt försök att höja tempot rusade Makienok ut ur sitt eget straffområde och rakt in i domare Hill som knockades så illa att han blev liggande i tjugo minuter. Matchridå för honom men publiken fick i alla fall något att prata om under läktarna i halvtid.

Wolves tycktes ha fått klart för sig att dagens Charlton inte var något hot direkt eftersom gästerna kom ut med en mer offensiv inställning i andra. Ett skott i stolpen av Graham följdes snart upp av ett mål av densamme. Tio minuter hade gått när ett hårt inlägg in i Charltons målområde bara kunde halvräddas av Henderson, och i en tät situation hamnade bollen vid Grahams fötter och han gjorde inget misstag. 0-1.

Halvleken förflöt sedan med stora svårigheter för Charlton att skapa farligheter i Wolverhamptons målområde. Efter en hörna i matchens slutskede fick Charltons mittback Lennon göra sitt andra mål på två matcher. Det vara bara det att denna gång gjordes det i eget mål. Efter en hörna mot Hndersons bortre stolpe stressades den unge mittbacken till självmål. 0-2 och fem minuter plus tillägg kvar. Resultatlösa.

Var det någon som såg ett enda skott på mål för Charlton i denna match? Statistiken säger två. På 90 minuter. På hemmaplan. Det är för dåligt. Jag är klart oroad över Charltons oförmåga att skapa tryck. En för tunn trupp i kombination av skador skapar problemen. I denna match fick guldklimpen Lookman utgå efter första halvlek med känningar i låret. Ceballos kom dock in mot slutet efter en lång tids frånvaro.

Ingen vinst på de sju senaste och således inget gott slut på 2015 för Charlton, men spelare och tränare samt alla luttrade addicks världen över önskas ett GOTT NYTT ÅR! Det ser ut att bli en nervig vår. Igen.