Championship: The Valley , Lör 27 feb kl 16:00
Publik: 21 506

7, 49, 84, Sanogo 4,35, Kermorgant
42, John
90+2, Rakels

Man kan inte säga annat än att publiken fick valuta för sina fem pund denna gång, även om de åter sågs traska hemåt längs Floyd Road med bekymrad blick. Trots hattrick av Yaya Sanogo förlorade Charlton ännu en gång. Avgörande målet kom i matchens 92a minut.

När domaren satte pipan till munnen och blåste igång matchen inför säsongens bästa publiksiffra hittills på The Valley så hade man hoppats att Charlton skulle trampa gasen i botten. I stället var det tvärtom Reading som ledde matchen med 1-0 redan efter fyra minuter. Då hade bortalaget innan dess även haft ett skott i ribban hos Henderson i Charltons mål. Det var den aktuelle Yannick Kermorgant, som i intervju i veckan berättat om omständigheterna när han som en av Charltons bästa spelare såldes av klubben inför säsongen, som nu visade klubbledningen (om någon av dem var närvarande) hur fel den försäljningen var genom att göra 1-0 målet.

En mardrömsstart för ett Charlton i desperat poäng behov som jumbo i tabellen. Chocken lade sig dock tämligen omgående när Yaya Sanogo tackade för förtroendet från start och bara minuter efteråt inledde en strålande eftermiddag för hans del när han genom efter en fin manöver skruvar in bollen till 1-1. Men det gavs inget utrymme att slå sig till ro. Kermorgant var på sitt bästa humör på sin gamla hemmaplan och hann lobba in ett underkänt mål i nät från halva plan och tvinga Makienok att rädda på mållinjen efter hörna innan han utan pardon gjorde 2-1 i matchens 35e minut.

Vid det laget hade lagen avlöst varandra med chanser åt båda håll och hemmalaget var minst lika bra som Reading med flera farligheter iscensatta av Gudmundsson och en spelsugen Suk-Young med Makienok huggande på topp. I de avgörande momenten i det formliga krig som pågick var tyvärr Reading mest framgångsrikt och innan halvleken var slut stod det 1-3. För tredje gången slog Kermorgant till. Denna gång som framspelare till sin kollega John som inte gjorde något misstag på den fina genomskäraren.

I andra halvleks inledning kunde Charlton reducera. Riga bytte in Bergdich i stället för Ba i halvtid och han slog ett fint inlägg som Sanogo fick på en kraftfull nick på. Målvakten kunde inte annat än försöka stöta ut bollen men i egen spelare och in i mål. 2-3, reducerat, och precis den start som var nödvändig för Charlton för att orka fortsätta kampen så heroiskt och energiskt man gjort i den första halvan av matchen. För den publikfriande matchbilden fortsatte. Charlton började ta över händelserna och Sanogo hade bud på kvittering både en och två gånger med räddningar i sista stund av Readingspelare på mållinjen bl a innan lånet från Arsenal kunde fullborda sitt hattrick efter en retur på en hästspark från Gudmundsson.

Det var då ca tio minuter kvar av matchen och det stod 3-3! Ett högst rättvist resultat i en osannolik holmgång, men Charlton ville mer och gick för en vinnare. Inbytta spelarna Harriott och Ghoochannejhad var aktiva i jakten och publiken gjorde vad de kunde för att elda på. Men så händer det som inte får hända. I matchens andra övertidsminut avgör Reading efter en frispark som når fram till spelare nära mål som inte gör något misstag. Ridå. Godnatt. 3-4.

Ännu en förlust och det är bara att tacka Blackburn som i omgången gjorde en "Reading" och avgjorde på övertid mot MK Dons. Nu är avståndet upp till strecket oförändrat sju poäng med tolv omgångar kvar. Känslan efter denna match är faktiskt att det finns en chans. Charlton har ett spel som räcker mot de flesta lagen man har kvar att möta och med lite fokus på egen prestation, egen tur och tur med konkurrerande lagens resultat samt skadade spelare tillbaka så kan det gå. Det visade Charlton i den här matchen.