Championship: The Valley, Lör 12 dec kl 16:00
0 - 0  (0 - 0)
Domare: A Davies
Publik: 15 867

Charlton gjorde ett fall framåt och plockade en poäng mot Leeds. Vägen kvar till att få stanna i Championship är dock fortsatt lång.

Hemmalaget fick tillbaka Johnnie Jackson från skada, vilket innebar ett steg ned till mittbacksposition för Diarra (då Bauer var avstängd efter det röda kortet mot Brighton). Morgan Fox fick finna sig i att börja på bänken medan Tareiq Holmes-Dennis intog hans vänsterbacksposition i Charltons 4-3-2-1-uppställning.

Charlton hade ett visst övertag under den första halvleken, med bra chanser för såväl Reza Ghoochannejhad som Ademola Lookman. Leeds hade några uppstickare, bland annat en farlig frispark från Alex Mowatt, men Stephen Henderson var stabil i hemmamålet.

Addicks fortsatte att dominera i andra halvlek och hade ett antal farliga lägen. Marco Silvestri i bortamålet stod dock för flera riktigt fina räddningar och höll därmed sitt Leeds kvar i matchen. De tog också kommandot i matchens slutskede och hade framförallt ett skott i stolpen från väldigt nära håll, där Tom Adeyemi verkligen borde ha avgjort matchen.

0-0 och delad poäng alltså, kanske inte så mycket att berätta om men skönt för Charlton att ta klivet upp över nedflyttningsstrecket. Säsongen är lång och bottenstriden som vanligt hård i The Championship, så som vanligt är det väl bara att hoppas att det ser bra ut när våren kommer.