Inför matchen Shefield W - Charlton

Championship: Hillsborough , Lör 19 mars kl 16:00

Charlton åker upp till Sheffield för en av seriens svåraste bortamatcher, och man är i fortsatt stort behov av poäng. Det finns bland de mest optimistiska en svag förhoppning om en vår där Charlton lyfter från bottenträsket, men för det krävs närmast stormstyrka under vingarna. Att hitta bärkraft i denna match blir oerhört svårt, men efter vinsten mot Middlesbrough senast lever drömmen om ett mirakel. 

Sheffield W strider för att bli ett av kvallagen till Premier League men har haft svårt att avgöra matcherna den senaste tiden. Då slår de till med 3-0 mot Nottingham på bortaplan och får därigenom en boost av självförtroende lagom till mötet med Charlton tyvärr. Sheffield W är också mycket svårslagna hemma (10-6-2) och i denna match blir man skyhöga favoriter.

Men förväntningar kan vara svåra att hantera. Minns att Charltons bottenkonkurrent Rotherham vann med matchens enda mål senast Sheffield spelade inför sin stora och krävande hemmapublik. Dessvärre kan omständigheten tala mot Charlton nu som dock också bör ha fått en boost till självförtroendet genom segern över Middlesbrough. Det måste vara rätt skönt att stå som underdogs och även att slippa all turbulens som pågår kring klubben i form av olika protestaktioner mot klubbledningen på läktarna hemma i SE7. 

Efter att ha tagit sju poäng av nio möjliga de senaste tre matcherna har Charlton fortfarande fem poäng kvar att ta in på lag ovanför nedflyttningsstrecket och med seriens sämsta målskillnad krävs ytterligare poäng. Men trenden de senaste matcherna är rätt god och det återstår hela nio omgångar. Plus ett landskampsuppehåll efter denna omgång. Det kommer väl till pass för Charlton som har en del tongivande spelare på frånvarolistan: Henderson (mv) Solly (b) Bauer (b) Kashi (mf) Sanogo (f) och Vetokele (f). Men till denna match är lagkapten Jackson (mf) tillbaka i truppen. Återstår att se om han får spela. 

Sheffield har ett ljusare skadeläge och får enligt uppgift tillbaka mittfältare som Hutchinson, McGugan och Lopez till den här matchen. På mittfältet kommer Brannan att saknas då han är avstängd. 

Även om Sheffield är seriens bästa lag att vända matcher så tror jag Charltons chans är att göra första målet. Dessutom måste Charlton ha en god portion tur med domslut, stolpar och ribba, studsar och väder och gott te i pausen. För allvarligt talat är det inte mycket som talar för Charlton i den här matchen. Jag kan inte hitta någonting faktiskt. Just det är kanske det enda. Och hoppas kan man ju göra. 
 

Trolig laguppställning

Pope

Motta
Fanni 
Teixeira
Fox

Gudmundsson
Diarra

Cousins
Suk-Young

Harriott
Ghoochanejhad

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2016-03-19, 07:31