Inför matchen Colchester - Charlton

Championship: Community Homes Stadium, Lör 9 jan kl 16:00

Charlton reser till Essex för att ta sig an League One-laget Colchester. Det randiga laget ligger lika dåligt till i sin liga som Charlton gör i The Championship.

När Charlton nu träder in i FA-cupens tredje omgång står alltså Colchester för motståndet. League One-laget tog sig till den här matchen genom att slå Wealdstone (National League South, 6.e nivån i pyramiden) med 6-2 och Altrincham (National League, 5:e nivån) med 3-2. I ligaspelet går det dock inte så bra för grabbarna från Essex, som ligger på 23:e plats, precis som Charlton gör i The Championship.

Colchester tar med sig två Charltonbekantingar till matchen i form av Darren Ambrose och Marvin Sordell. En som inte får vara med är Callum Harriott, som återvänt till Charlton efter att ha varit utlånad till Colchester under säsongen, och då spelat i cupen, där han avgjorde matchen mot Altrincham i sista minuten. Jag är glad att han är hemma i Charlton igen då han verkar ha imponerat i senaste matchen, och då han är en spelare vi i Swedish Addicks har sponsrat.

Karel Fraeye har bestämt att alla de tre nyanlända i Charlton (Rhys Williams, Roger Johnson och Diego Poyet) kommer att vara med i truppen när matchen drar igång vid fyratiden i eftermiddag. Stor del av laget är i trim nog att få spela, förutom Patrick Bauer, Ahmed Kashi, Alou Diarra och Ademola Lookman. Fraeye poängterar att Charlton vill slå The U's i eftermiddag men att huvudfokus ligger på ligamatchen borta mot Huddersfield på tisdag. Därför lär vi ju inte se ett absolut toppat lag i Essex idag.

Två lag med usel form alltså, men förhoppningsvis ska det faktum att Charlton spelar i en högre division bidra till ett fördelaktigt utfall. Senast lagen möttes i FA-cupen var 1984, då vann Charlton borta med 1-0.

Trolig laguppställning

Pope

Solly
Williams
Lennon
Fox

Charles-Cook
Poyet
Cousins
Ceballos

Makienok
Ahearne-Grant

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2016-01-09.