Inför matchen Charlton - Sheffield W

Championship: The Valley , Lör 7 nov kl 16:00

Charlton är i fritt fall. Det finns inga ljuspunkter att hitta ens med den starkaste lampa, utan totalt mörker råder för närvarande. Ny närmast amatörmässig ledning försöker motivera tveksamt kompetenta spelare som kollektivt kollapsat. Flera av de tongivande i laget är på skadelistan sedan länge, och fler har tillkommit sedan senast. Fansen är i uppror och kräver svar de inte får. Det talas om protestaktioner på the Valley inför och under matchen i eftermiddag. En match mot formlaget Sheffield Wednesday. Och absolut ingenting talar för en hemmaseger. 

Det sticker nästan i ögonen och man sitter och skruvar på sig när spelare som Henderson tvingas ut och försöka gjuta mod i supportrarna. För man har hört det så många gånger tidgare. Jag tror det var lagets danske spelare Makienok som uttalade sig inför matchen mot Middlesbrough förra helgen. När man sen såg honom spela så fanns inte ens ett uns av trovärdighet kvar i hans ord. Jag har aldrig sett Charlton så håglösa och idéfattiga, och intrycket följdes sedan upp med en fölust i veckan mot bottenkollegan MK Dons. 

Charlton har nu två oavgjorda och tio förluster på de senaste tolv matcherna, inklusive uttåg ur cupen. Senaste fem matcherna har förlorats utan att laget klarat av att göra mål ens mot mediokert motstånd. 0-11 i målskillnad. På skadelistan ser vi fortfarande Kashi, Ceballos och Vetokele och nu tillkommer "vår" spelare Jordan Cousins som fick utgå senast. Tveksamheter finns också kring skadeläget för Gudmundsson och Watt. Därför ser vi nu hur man plockar in juniorer i A-truppen. Ademola Lookman är den senast tillkommande och är intressant i sin utveckling. Vårt hopp. 

I Sheffield Wednesday råder inga sorger. Under de omgångar Charlton inte vunnit har Wednesday inte förlorat. Resan i tabellen är därmed vårt hemmalags motsatta. De blåvitrandiga nosar på playoffplatserna nu och ståtar med en solid 3-0 vinst mot självaste Arsenal i cupen för en dryg vecka sedan. Skadeläget tycks vara gott även om Turner kommer att saknas i backlinjen. Där finns möjligen Charltonbekantingen Rhoys Wiggins att plocka in även om det var en månad senast han fick spela. Bland de bekanta hos ugglorna finns även Jose Semedo som var en av Charltons trotjänare som inte fick förnyat kontrakt efter säsongen 10/11. 

När detta skrivs är det bara timmar kvar till matchstart och det är väl bara att hoppas på ett mirakel. Charltons kräftgång under senare delen av hösten är remarkabel efter en fin inledning av serien. Tränarsorti och tillfällig ledarstab har tagit över utan att kursen förändrats. Tragiskt att se hur en soliditeten i en klubb som varit uppmärksammad för sin trygghet och goda anda så fullständigt har raserats under senare år. 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Diarra
Bauer
Fox

McAleny
Ba
Jackson
Ahearne-Grant


Ghoochannejhad
Lookman
 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-11-07