Inför matchen Charlton - Bolton

Championship: The Valley, Tis 15 dec kl 2045

Så har Charlton åter tagit sig över det dessvärre alltmer bekanta nedflyttningsstrecket i tabellen. Ett oavgjort resultat mot Leeds efter en godkänd insats ger förhoppning om att tisdagens match på hemmaplan mot bottenkollegan Bolton ska kunna ge laget tre värdefulla poäng. 

Tjugo matcher är spelade och serien närmar sig halvtid. Charlton gladde oss inledningsvis av säsongen som obesegrade efter fem omgångar. Ingen av oss addicksfans sa det rakt ut men tänkte att laget och tränaren kanske kanske hittat något som kanske kanske kan ge kvalspel i vår? Elva omgångar och nio förluster senare var raset ett faktum. En tunn trupp med skadebekymmer tas över av ny tränare och Charlton kämpar sedan dess för att undvika att cementeras i botten av tabellen.

Skadeläget är förbättrat och spelet visar att formen kan vara stigande. Särskilt efter den lika knappa som snöpliga bortaförlusten för två omgångar sedan mot ännu obesegrade serieledarna Brighton (2-3) har spelarna börjat tagga till igen och uppträder som ett lag för högre placeringar i tabellen framöver. 

Om Charlton haft en svajjig höst har det gått än värre för motståndarna Bolton Wanderers som fortfarande inte vunnit på bortaplan och placerar sig jumbo. Resultaten vittnar om uddamålsförluster och oavgjorda och varningsflagg måste höjas för en vinst närmar sig. Charlton får se upp. Senast förlorade man knappt med 0-1 borta mot topplaget Hull City. Precis som hos Charlton har skadeläget förbättrats efter landslagsuppehållet senast och man är i det vita laget väldigt sugna på att ta första bortavinste i sista chansen innan jul. 

Det brukar vara jämna möten lagen emellan och oavgjort har varit gångbart de senaste åren. 1-1 kan vara ett troligt resultat men kanske kan den stigande formen på båda sidor ge en vinnare. Hemmaplan talar till Charltons fördel men jag är lite orolig för att Charlton kan ha svårt att motsvara de högre förväntningarna som ställs på laget här. En oviss historia i den kalla kvällen. 
 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Bauer
Diarra
Lennon

Gudmundsson

Jackson
Cousins
Lookman

Ghoochannejdad
Vaz Te
 

Artikeln skriven av Gunnar Persson 2015-12-14