Inför matchen Brighton - Charlton

Championship: Amex Community Stadium, Lör 5 Dec kl 16:00

Efter två raka vinster blev det åter förlust med dunder och brak rent resultatmässigt hemma mot Ipswich och Charlton fick åter smaka på saltgruvorna i den icke efterlängtade nedflyttningsbaletten. Det är inte mycket som talar för att utgången skulle bli någon annan borta mot serieledande Brighton som inte har förlorat på mycket, mycket länge, förutom att det här är The Championship!

Även om förlusten hemma mot Ipswich skrevs till klara 0-3 så var det spelmässigt en av de bättre matcher jag sett Charlton göra den här säsongen. Det mesta var faktiskt bra med undantag för det klena anfallsspelet som helt beror på den mycket märklige Makienok. När lagkaptenen Jackson fick utgå tidigt i matchen märktes det påtagligt på resten av laget och det är illa om kollektivet är så beroende av att han är på plan.

Det fanns dock gott om ljusglimtar och den största var den unge Lookman som nu ryktas vara på väg till Arsenal i januarifönstret. En annan stor ljusglimt var Vaz Te som bara måste få spela från start imorgon. Han lyfte spelet och lyckades återställa lagets självförtroende så att Jacksons frånvaro blev mindre märkbar. Mer rörlighet i både mittfält och anfall bidrog till en ordentlig uppryckning och det var bara storspel av Ipswich målvakt som höll Charlton utanför målprotokollet.

Igor Vetokele, Ahmed Kashi and Cristian Ceballos står alltjämt på skadelistan tillsammans med Jackson men Solly är tillbaka och bör återta sin högerbacksplats.

Även Brighton har en del tunga namn på skadelistan i form av Sam Baldock, Kazenga LuaLua och Liam Rosenior. Det är väl en kraftig underrdrift att påstå att det har gått bra för Brighton ändå, obesgrade i ligan hittills gör att laget har stark vittring på Premier League. Faktum är att Brighton är det enda obesegrade laget i hela ligasystemet. Så vad talar då för att Charlton skall sätta punkt för den fantastiska resan? Ärligt talat inget. Trots det fantastiska utfallet så har Brighton ändå tappat poäng i ett antal matcher och det är väl närmast det Charlton får hoppas på. Kanske blir det som när jag själv var där för ett par år sedan en kylslagen annandag påsk. Brighton ägde spelet men Charlton försvarade sig med näbbar och klor och lyckades åka hem med 0-0.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Bauer
Sarr
Holmes-Dennis

Gudmundsson
Diarra
Vaz Te
Cousins

Ghoochannejhad
Lookman