Matchrapport Rotherham - Charlton

Championship: New York Stadium, Lör 20 sep kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (0 - 1)
Domare: D Deadman
Publik: 9 620

Målgörare
70 Becchio 27 Gudmundsson
   
   

Charlton mäktade inte med en seger borta mot Rotherham utan fick ånyo nöja sig med oavgjort på bortaplan. Efter åtta omgångar är dock Charlton fortfarande obesegrade trots att de halkade ned till sjunde plats.

Många fotbollsarenor har sitt namn efter gatan som passerar förbi utanför, stadsdelen de ligger i eller efter något mindre fantasifullt namngett efter någon sponsor. Så är inte fallet i Rotherham och New York Stadium är ju ett namn som skapar vissa frågetecken. Ni har alla sett de röda brandposterna i olika filmer som utspelar sig i New York. De tillverkades av ett gjuteri vid namn Guest & Chrimes som hade sin fabrik i området där fotbollsarenan ligger. Framgångarna i exporten ledde till att området lokalt började kallas för New York så även Rotherhams arena är alltså döpt efter den stadsdel den ligger i, häpp!

Nyheter i Charltons laguppställning gick helt i linje med vad jag hade trott med undantag av att Gudmundsson var tillräckligt återställd och därmed fick spela från start. Tucudean fick börja matchen på bänken för första gången den här säsongen till förmån för Moussa och Solly var åter tillbaka efter att ha vilat i tisdags.

Rotherham började matchen starkt och tryckte tillbaka gästerna ordentligt de tio första minuterna innan Charlton sakta men säkert arbetade sig in i matchen för att sedan ta över tillställningen. Med knappa halvtimmen spelad bröt Gudmundsson in från höger och dundrade in ledningsmålet för Charlton, skönt att han var återställd! Charlton hade liksom i flera andra matcher sedan möjlighet att utöka ledningen men det verkar litet som att de flesta har inte den skärpan som Vetokele besitter och då blir det dessvärre heller inte mål. Sådant brukar straffa sig och det skulle bli så även i denna match liksom i öppningsmatchen borta mot Brentford. I halvtid ledde dock fortfarande gästande Addicks och kunde litet nöjda avnjuta halvtidstéet.

Vad manager Peeters sade i pausen vet jag inte men jag är helt säker på att spelet inte utvecklades enligt taktiksnacket i omklädningsrummet. Liksom i första halvlek tog Rotherham hand om spelet även i början av den andra. Skillnaden var att de sedan behöll initiativet och skapade mer eller mindre ett konstant tryck mot Charltons mål. Efter dryga timmen spelad rasslade det till i nätmaskorna bakom Henderson i Charltonkassen men den gången dömdes målet helt korrekt bort för offside. Tio minuter senare gav dock Rotherhams taktik med att ihärdigt låta bollen byta kant. Den inbytte Becchio passade Pringle, inte Martin, utanför straffområdet som serverade ett inlägg tillbaka till Becchio som med pannan forcerade in kvitteringsbollen.

Strax innan Rotherham gjorde sitt offsidemål byttes Bulot in istället för Moussa och han var ytterst nära att säkra tre poäng för gästerna med fem minuter kvar att spela men bollen rensades med stor möda undan på mållinjen målvakten Loach. Matchens snackis blev annars en stuation som mycket väl kunde ha resulterat i straff för värdarna då Jackson tog bollen med handen. Rotherhams manager Steve Evans kommenterade det hela "It wasn't just handball. He almost had hold of the ball, put it up his shirt and looked as fat as me. If we are not going to get a penalty for that we might as well rewrite the rule book."

Charlton är dock fortfarande obesegrade men de får fortsätta att kämpa för första segern på bortaplan där de nu alltså ånyo kryssade sig till sitt fjärde oavgjorda resultat. Nästa lördag blir det toppmöte hemma på The Valley när Middlesbrough kommer på besök. Boro har spelat in en poäng mer än Charlton och ligger på femte plats. Känns som om det blir en i mängden av sexpoängsmatcher den här säsongen!

Laguppställning Rotherham

Loach

Richardson
Morgan
Arnason
Skarz

Taylor (68)
Green
Smallwood (46)
Wordsworth

Revell (39)
Bowery
--------------------
Collin
Becchio (39)
Broadfoot
Clarke-Harris
Derbyshire
Frecklington (46)
Pringle (68)

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Ben Haim
Bikey
Wiggins

Gudmundsson (80)
Jackson
Buyens
Cousins (90)

Moussa (60)
Vetokele
--------------------
Pope
Bulot (60)
Fox (90)
Harriott (80)
Morrison
Tucudean
Wilson

Lars Liljegren, 2014-09-29 22:58