Championship: John Smith's Stadium, Lör 23 aug kl 16:00
Publik: 11 333

50 Wells      93 Vetokele

Charlton är fortsatt starkt under den här säsongsinledningen. Peeters var inte nöjd med insatsen i Yorkshire, men Vetokele räddade en poäng.

Laget mot Huddersfield såg ut nästan exakt som det som imponerade mot Derby i tisdagsmatchen förra veckan. Enda skillnaden var att Chris Solly hade kommit in istället för Joe Gomez på högerbacken. Det oförändrade laget gjorde dock inte någon övertygande insats, åtminstone inte enligt den belgiske tränaren.

Det var istället hemmalaget som dominerade första halvlek och verkligen tryckte tillbaka Charlton. Det blev dock lite kontringschanser för bortalaget, och mot slutet av första halvlek verkade Vetokele springa sig fri. Huddersfieldbacken Wallace lyckades enbart komma ikapp tillräckligt mycket för att fälla angolanen, och det röda kortet var ett faktum, trots att de var rätt långt från mål.

Terriers började dock andra halvlek oförtrutet. Nästan omedelbart bröt sig Scannell förbi en seg Cousins i straffområdet och slog en låg passning till Wells på andra sidan målet, som bara behövde sätta foten till. 1-0 till Huddersfield.

Charlton försökte dock trycka på igen men hade svårt att få hål på ett hemmalag som var livsfarliga i varje kontring. Strax före slutet sprang Ben-Haim och Wells ihop i Charltons straffområde, men domaren valde att inte blåsa straff. Så kom då chansen Charlton sökt i hela andra halvlek. Bikey nickskarvade en långboll fram till Vetokele, som precis nådde bollen och fick in kvitteringen. 1-1 Charlton och en skön poäng borta mot Huddersfield, som därmed fortfarande inte vunnit på hemmaplan sedan de slog Barnsley i mars.

Charlton fortsätter säsongen bra trots en aningen skakig match. Lite hårtork från Peeters på träningarna och så blir det kanske uppryckning i nästa match.