Championship: Craven Cottage, Fre 24 okt kl 20:45

6 Parker
12 Rodellega
89 Rodellega

Fulhams tidiga urladdning var tillräckligt för att Addicks skulle få åka hem tomhänta från Londonderbyt. De svenska besökarna får trösta sig med annan fotboll under helgen.

Swedish Addicks traditionella höstresa tog en början med förskräckelse under gårdagskvällens besök på Craven Cottage. Lagen stod inför sin tredje match på en vecka, och dessutom en tv-sänd sådan. Personligen fick jag inte möjlighet att se matchen, så den som vill bidra får gärna göra det i kommentarerna.

Charltons uppställning var hyfsat bekant, men med den ändringen att Morgan Fox fick göra säsongens första ligamatch från start på skadade Rhoys Wiggins vänsterbacksplats, och att Lawrie Wilson tog plats på högerkanten medan Jordan Cousins flyttades in i mitten för att ta Yoni Buyens plats, då denne var borta på grund av fem gula kort.

Det visade sig ganska fort i matchen att släkten är värst. Charltonfostrade och för de flesta nog välbekante Scott Parker inledde målskyttet redan med sex minuter spelade. Han bröt en passning på Addicks planhalva och slog fram bollen till Ross McCormack. Denne spelade tillbaka bollen till Parker, som smällde in den via ribban från nio meters håll inför de strax under 18 000 på läktarna.

McCormack var också inblandad i det 2-0-mål som följde en kort stund därpå. Han fick på ett mäktigt skott som Henderson gjorde en magnifik räddning på. Dessvärre dök Wiganbekantingen Hugo Rodallega upp på returen och bredsidade in bollen och chockstarten var ett faktum.

Charlton tuggade sig så sakteliga in i matchen och resten av halvleken bestod av några hyfsade chanser åt varsitt håll.

I andra halvlek inledde Charlton starkt med ett flertal försök på mål, inklusive en boll som såg ut att träffa en försvarares arm. Dock utan resultat. Fulham såg ut att ha avgjort efter 57 minuter men deras förhoppningar om 3-0 viftades bort med hjälp av linjedomarens flagga.

Manager Peeters slängde in både Johann Gudmundsson och Karlan Ahearne-Grant för att öka trycket på hemmalaget och försöka få ut nåt av matchen, men bollen ville inte leta sig in. Frederic Bulot fick gå ut med en skada i baksidan av låret när en kvart återstod, varpå Michael Morrison kom in. Peeters slängde upp Andre Bikey på topp och bortalaget öste på. Addicks kom som närmast ett tröstmål på övertid, när Wilson träffade insidan av stolpen. Dessförinnan hade dock Rodallega punkterat matchen med sitt 3-0-mål.

Inga poäng och förmodligen en deppig Swedish Addicks-grupp som lämnade matchen. Fokus på fotboll där inga lagtillhörigheter behöver störa under resten av helgen alltså.

Peeters och hans manskap får nu hela åtta dagar på sig att vila ut innan det är match igen. Då blir det Sheffield Wednesday hemma.