Matchrapport Charlton - Middlesbrough

Championship: The Valley, Lör 27 sep kl 16:00
Resultat:
0 - 0  (0 - 0)
Domare: G Ward
Publik: 16 110

Målgörare
   
   
   

Charlton är fortfarande obesegrade i Championship efter nio omgångar efter en mållös match mot Middlesbrough. Det saknades inte chanser för hemmalaget att avgöra matchen och känslan är att Charlton var värda alla tre poängen på the Valley. Vinsten får istället värderas i förmågan att öka takten sista kvarten, något som saknades bl a mot Rotherham senast.

I Charlton debuterade lånet från Standard Liege, Frederic Bulot, på topp med Vetokele och Moussa fick ta plats på bänken. I övrigt inga nyheter i laguppställningen när matchen blåstes igång. Charlton och Middlesbrough visade upp snarlika spelstilar och det stod snart klart att det skulle bli få målchanser. Lagen raderar effektivt ut varandra även om Boro har det mesta av bollinnehavet i första halvan av matchen som är ett ställningskrig där bortalaget gör de flesta framryckningarna utan att direkt vinna mark. Charlton spelar disciplinerat men utan att kunna hota. 

Det framkom i intervjuer efter matchen att Peeters inte varit nöjd med Charltons tendens att vika ner sig mot slutet av matcherna och att man pratat mycket om det efter Rotherhammatchen. Troligen påmindes spelarna nu om detta i paus för i andra halvlek tar Addicks över taktpinnen och går för vinst. Tempot i passningsspelet höjs och gästerna tycks tröttkörda. Tränare Peeters ser detta och tjugo minuter kvar ökar han trycket i laget ytterligare när ännu en forward i Tucudean kommer in i stället för Jackson.  Cousins flyttas in i mitten där han är mer bekväm.

Boro backar mer och mer hem inför hemmalagets tryck och när olyckan Adomah (som var den som missade straffen mot Liverpool) blir utvisad gör Peeters ännu ett strategiskt drag när han flyttar upp den store Bikey på topp sista fem. Efter matchen kunde man räkna till åtminstone två bororäddningar på mållinjen samt ett stolpskott för Charlton som med sin fina andra halvlek var värda tre poäng. Nu fick man dock nöja sig med oavgjort. Igen. Femte på sex matcher och tredje i rad. Avslutningen av den här matchen bådar dock gott vilket känns bra inför mötet med serieledarna på bortaplan.

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
BenHaim
Bikey
Wiggins

Gudmunsson (Moussa 46)
Buyens
Jackson (Tucudean 69)
Cousins

Vetokele
Bulot (Wilson 84)

Laguppställning Middlesbrough

Dimi

Nsue
Omeruo (Gibson 71)
Ayala
Friend

Adomah
Clayton
Tomlin (Wildschut 87)
Reach

Bamford
Kike (Leadbitter 76)

Gunnar Persson, 2014-09-29 12:51