Matchrapport Blackpool - Charlton

Championship: Bloomfield Road, Tis 17 mar kl 20:45
Resultat:
 0 - 3  (0 - 1)
Domare: D Webbx
Publik: 9 168

 

Målgörare
                31 Eagles
  61 Church
                                88 Gudmundsson

Charlton visade ingen pardon när Blackpool bortabesegrades med 3-0. Guy Luzon passade på att rotera lite i laget mot jumbon från kusten.  

Charltons manager gjorde fyra byten inför kvällsmatchen i tisdags. Alou Diarra, Simon Church, Joe Gomez och Chris Eagles fick lov att starta medan Yoni Buyens och Frederic Bulot sattes på bänken. Igor Vetokele och Tal Ben-Haim hamnade helt utanför matchtruppen för lite välförtjänt vila.

Matchinledningen var förhållandevis jämn med strödda chanser åt båda håll. Bland annat visade Blackpools ytterback Tom Barkhuizen prov på sina offensiva kvaliteter, men utan resultat. Efter en dryg halvtimme fick Charlton en kontring. Watt klackade bollen till Church, som spelade vidare till Gudmundsson. Dennes skott räddades, men returen gick till Eagles, som gjorde 1-0 på sin gamla klubb. Detta innebär att Eagles nu gjort mål på Charlton för Blackpool och vice versa under samma säsong.

Andra halvlek såg en god stund ut att kunna gå Blackpools väg, men en kvart in i spelet jobbade Gudmundsson fram bollen till Church, som på nära håll smällde upp bollen i nättaket för 2-0. Charlton tog över kommandot i princip helt och hållet. Mot slutet fick bortalaget ett fint frisparksläge vid straffområdeskanten. Den här våren verkar sådana chanser allt som oftast gå på samma sätt. Gudmundsson stegade fram och smekte upp bollen i krysset. 3-0 Charlton! Addicks var sedan nära att utöka ytterligare två gånger men fick nöja sig med de stabila tre målen.

De tre poängen innebar att Charlton hoppar upp ett steg i tabellen, till elfte plats. Dock är det fortfarande 14 poäng upp till kvalplatserna, där den nedersta besitts av starka Brentford, som dessutom har Millwall (23:e plats) och Fulham (21:a plats) som nästa motståndare. Nedåt börjar det dock se tryggare och tryggare ut. Det är 17 poäng ner till Wigan på 22:a plats. På lördag är det dags att återvända till The Valley, när Reading kommer på besök. Tre nya pinnar då!

Laguppställning Blackpool 

Lewis

Barkhuizen
Hall
Clarke
Ferguson

Perkins (Cubero 59)
Addison
Jacobs (Delfouneso 59)
Orlandi (Osayi-Samuel 78)

Telford
Madine
--------------------
Parish
O'Dea
Aldred
Oliver 

Laguppställning Charlton

Henderson

Solly
Gomez
Johnson
Fox

Gudmundsson
Diarra (Bulot 90)
Cousins
Eagles (Buyens 62)

Watt (Lepoint 79)
Church
--------------------
Dmitrovic
Wilson
Bikey
Lennon 

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-03-20 08:47