Inför matchen Charlton - Wigan

Championship: The Valley, Lör 16 aug kl 16:00

Då var det dags för hemmapremiär på The Valley i eftermiddag och för motståndet står tippade topplaget Wigan, men vårt Charlton ser intressant ut och Bob Peeters kanske kan ha något på gång med sitt lagbygge. Det lär komma in någon spelare till innan augustis slut, men vad som framförallt ser bra ut är ju att tränare Peeters har en lite bredare trupp att välja spelare av än sin föregångare Chris Powell. Men om det kommer att ge några poäng mot Wigan i eftermiddag får vi se, men efter att ha sett matchen senast mot Brentford så skall det nog inte vara helt omöjligt att vi i alla fall minst plockar en poäng. Våga vinn Charlton !

Det känns alltid lite extra så här i början på säsongen och för oss Charlton supporters så hoppas vi på att vi i år slipper vara med i bottenträsket som vi var hela förra säsongen, men jag tycker att Bob Peeters lagbygge ser intressant ut och förhoppningsvis kan vi få se laget vara lite stabilare denna säsong.

Vi stöter på ett tippat topplag i eftermiddag då Wigan gästar The Valley och de flesta har nog plitat ner en tvåa på tipskupongen, men efter vad jag såg av Charlton i premiär matchen mot Brentford så kommer de nog att få slita hårt om de skall vinna i eftermiddag. Tränaren Uwe Rösler tog laget till kval till Premier Leauge men där blev QPR för svåra, men frågan är om de inte gått ännu bättre om de inte hade behövt spela alla Europe Leaugematcher plus att de gick lång i både liga som FA cupen. Stommen i laget har de fått behålla, så jag förstår att många tippar Wigan som topplag och ägaren Dave Whelan vill nog tillbaka till PL så fort som möjligt där de stora pengarna finns.

Charlton är botteentippade av de flesta och där tror jag nog att de har ganska fel eller är dåligt pålästa, för Bob Peeters förfogar över en betydligt bättre trupp än vad Chris Powell började förra säsongen med och troligen kommer det att komma ytterligare två spelare i nästa vecka och då har vi en ganska bra trupp som tål lite skador och avstängningar. Två matcher är spelade , där vi spelade 1-1 i premiären mot Brentford för att sedan vinna enkelt med 4-0 i ligacupen mot Colchester. Mot Brentford borde vi vunnit då vi bland annat var i ledningen med 1-0 och sedan hare Calum Harriott öppet mål men sköt i ribban och i övrigt hade vi också ett par andra riktigt bra målchanser, men en pinne borta mot en nykomling kanske inte är helt fel ändå !

Bob Peeters har lite att fundera på hur han skall formera laget då många varit bra i våra två första matcher, men vissa är ganska givna och egentligen är väl frågan vem som skall spela sidan om bjässen Andre Bikey i mittförsvaret och vem som skall starta på mittfältet ! Jag tror på följande lag och tippar vinst med 2-0 efter mål av Igor Ventokele och Lawrie Wilson.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Morrison
Bikey
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Jackson
Moussa

Tucudean
Vetokele

Magnus Persson, 2014-08-16 11:30