Inför matchen Charlton - Reading

Championship: The Valley, Lör 21 mar kl 16:00 

Charlton har blandat och gett litet på sistone men förlusterna har kommit mot bättre motstånd. Nu står Reading på menyn och det är definitivt ingen munsbit men klart överkomligt motstånd.

Förutom redan skadade Jackson, Wiggins och Moussa är Watt ett frågetecken inför matchen mot Reading efter att ha utgått på grund av skada i slutet av matchen mot Blackpool. I övrigt kan Luzon matcha samma trupp som senast med ett undantag, Lawrie Wilson. Han blev hastigt utlånad till Rotherham för resten av säsongen och den stora frågan är huruvida vi därmed sett honom spela på The Valley för sista gången. Han tillhörde inte Peeters favoriter och har fått litet speltid under Luzons korta era. Vi kommer i så fall sakna Wilson som var en klasspelare som aldrig vek ner sig och visade fantastisk inställning även när han var bänkad långa perioder.

Reading har för närvarande sämre form än Charlton och antalet vinster i ligan är starkt begränsade den senaste tiden. I och för sig förståeligt då fokus legat på FA-cupen där de efter omspel slog ut Bradford. På skadefronten ser det relativt ljust ut där Anton Ferdinand står på skadelistan och lånet från Chelsea Nathaniel Chalobah är ett frågetecken efter FA-cupmatchen mot Bradford. I övrigt har Steve Clark full trupp att välja ifrån. Även om det är långt kvar till 18 april då Reading möter Arsenal i FA-cupens semifinal är det definitivt en match som kommer att finnas med i spelarnas tankar vilket är till Charltons fördel.

Efter att ha varit laget som spelar oavgjort elva av tio matcher har Charlton övergått till att mest vinna och ibland förlora. Även om de förlorade senaste hemmamatchen mot Blackburn anser jag dem vara ett starkare lag än Reading. Jag hoppas att den positiva trenden håller i sig för The Addicks och att vi inkasserar ytterligare en 3-0 seger, en trevlig tradition att fortsätta med! 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Gomez
Johnson
Fox

Gudmundsson
Diarra
Cousins
Eagles

Vetokele
Church 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-03-21 08:43