Inför matchen Charlton - Middlesbrough

Championship: The Valley, Lör 27 sep kl 16:00

Ännu en på pappret svår motståndare väntar på The Valley. Middlesbrough har efter en litet trevande start nu börjat få upp ångan, vilket självaste Liverpool fick erfara i cupmatchen i veckan när man behövde 14 straffomgångar för att vinna över Charltons motståndare på lördag. Sitter den matchen i huvud och ben hos bortalaget? Man kan ju alltid hoppas.

Charlton har överraskat i inledningen av serien och i omgång efter omgång visat sig mycket svåra att slå. Fem oavgjorda av åtta spelade hittills. Fina resultat mot favorittyngda lag. Men det finns lag man förväntar sig att vinna över, som Rotherham senast (1-1), och då mïåte man ha modet att gå för vinst och dominera. Har Charlton den kapaciteten? Jag känner oro här. Å andra sidan är det kanske lätt att dra för stora växlar på den fina inledningen och börja förvänta sig att vårt londonlag ska tillhöra topplagen i Championship. Målet måste även i år vara att hålla sig väl ifrån nedflyttningsstrecket, och den stabiliteten tycks nya Peeters ha ingjutit i laget med ett starkt försvarsspel och giftiga kontringar.

Middlesbrough är redan innan serien ett tippat topplag och börjar infria förväntningarna efter att inledningsvis förvånat en del då de varvat godkända insatser med bottennapp främst på hemmaplan. Efter veckans holmgång mot Liverpool har tränaren en rätt angenäm huvudbry i sin laguttagning. De som fick chansen i cupen gjorde det bra och förtjänar att få fortsätta. Det råder med andra ord en sund konkurrens om platserna i startelvan för närvarande. Troligen får vi se cuplaget ta sig an Charlton. En helt annan match där man får finna sig i att vara favoriter.

Charlton har ett gott skadeläge. Oro har funnits kring vår spjuspets Vetokele men han har rapporterats vara tillbaka i full kapacitet. Solly är också tillbaka men ska matchas försiktigt framöver. Startar troligen. Få ändringar kommer troligen att göras sen sist. Jag hoppas  dock på fortsatt försiktighet i denna svåra match. Femmannamittfält med Vetokele ensam på topp skulle kännas ansvarsfullt, stabilt och tryggt. Men räcker det mot Middlesbrough? Ännu en oavgjord match att vänta? Mer kan vi nog i ärlighetens namn inte hoppas på.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Ben Haim
Bikey
Wiggins

Wilson
Gudmundsson
Jackson
Buyens
Cousins

Vetokele

Gunnar Persson, 2014-09-26 14:52