Inför matchen Charlton - Leeds

Championship: The Valley, Lör 18 apr kl 16:00

Ska Charlton sluta serien på den övre halvan? En fråga av akademisk art kanske men det gäller att hitta något som kan motivera intresset i dessa matcher i slutomgångarna när flera lag inte har mer än äran att spela för. Charlton och Leeds är två av dessa och det känns lite trist att inte ha häng på kvallagen, men ännu mera skönt att inte riskera att åka ur. 

harlton och Leeds. Två säkra mittenlag i den klarnande tabellen för Championship 2014/15. Nu möts de på the Valley och tränarna har en grannlaga uppgift att få spelarna motiverade. Men engelska fotbollsspelare skulle inte vara där de var om de inte var ett gäng vinnarskallar som hatade att förlora. Dessutom har man skyldigheter mot sin arbetsgivare och till sin betalande publik. Säkert har Leeds en trogen fansskara som kommer ner till London även till den här betydelselösa matchen.

Charlton placerar sig som lag 12 av de 24. Det skulle se snyggt ut om man var på den övre halvan den andra Maj när serien är färdigspelad. Vinner Charlton den här matchen mot Leeds, oavgjort räcker långt, är den saken så gott som klar. Förlust och det kan bli en mer eller mindre ”avgörande” match mot mittenkollegan Birmingham borta nästa helg. I sista matchen har Charlton toppstridande Bournemouth, vilket känns roligt men svårt.

The Addicks har efter tolv matcher utan kryss nu spelat oavgjort tre i rad. Två förluster på den tio senaste. Det säger en del om tränare Luzons förmåga att få ut det mesta av sitt lag. För det är just som ett homogent lag man nu ser Charlton. Det känns harmoniskt och trots skador och skavanker på nyckelspelare kan man plocka in andra som gör jobbet lika bra. Det känns tryggt. Det är en styrka.

Leeds har en liknande säsong bakom sig som Charlton, men om man startadebättre har luften gått ur laget under våren.Nu med fyra förluster i rad. Tröttkört med större svårigheter än Charlton att ersätta skadade spelare fullt ut? Leeds har dock ett kapabelt lag med stora krav på sig. Turbulenta år bakom sig med ekonomiska bekymmer men en diger historia som storlag sitter i väggarna på Elland Road och det skulle inte förvåna om man snart är tillbaka i toppskiktet igen. Suget efter en vinst i den här matchen måste trots allt vara stort.

1-1 har varit ett gångbart resultat för Charlton på sistone. Igen?

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Diarra
Johnson
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Cousins
Bulot

Vetokele
Watt  

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2015-04-18 10:38