Inför matchen Charlton - Huddersfield

Championship: The Valley, Lör 28 feb kl 16:00 

Chris Powell återvänder till storpublik på The Valley imorgon lördag. Med sig har han tolfteplacerade Huddersfield Town. Det ser ut att bli ännu en hård match mellan två lag som är minst sagt bekanta med varandra. 

Antingen lyckas jag alltid få skriva när det är Huddersfield på menyn, eller så möter Charlton dem oproportionerligt ofta – sju matcher har de två lagen gått mot varandra sedan januari 2013. Under de senaste åren har vi följts åt i serierna, såväl League One som The Championship, och dessutom åkt på varandra i diverse cuper.

Jag brukar tycka om att ta upp den berömda 7-6-matchen från 1957, när Johnny Summers gjorde totalt fem mål och spelade fram till de två andra. Charlton hämtade in ett 5-1-underläge och vann, vilket gjorde Huddersfield till det enda proffslaget som någonsin gjort sex mål i en match och ändå förlorat.

Det senaste som kan vara värt att nämna för att spä på självförtroendet för Addicks är att vi gjorde slut på Huddersfields serie av 43 obesegrade matcher med en 2-0-seger i november 2011. Värt att notera är också att de senaste två mötena slutade oavgjort, 0-0 respektive 1-1.

Annan nutidshistoria som kan vara intressant att nämna är att Chris Powell för ett år sedan fortfarande var manager för Charlton, som då stod inför en kvartsfinal i FA-cupen, i vilken League One-laget Sheffield United förvånande nog vann med 2-0.

Powell har nu ett hyfsat lag i Huddersfield, som har gått helt okej under hans ledning. Laget är just nu parkerat på tolfte plats i ligan, tre poäng före Guy Luzon och hans Addicks på sextonde. Spelare värda att nämna och se upp för är Nahki Wells, Sean Scannell (som båda har skador) och Harry Bunn. En tidigare Addick med mindre fin historia än Powell är Mark Hudson, som säkert vill visa att han visst det duger. Hans korta tid i Charlton säsongen 2008-2009 var väl knappast oförglömlig.

Vilka får då äran att representera hemmalaget framför 24 000 besökare på The Valley (publiksiffran stavas £5-biljetter – "football for a fiver")? Inte lär det bli Rhoys Wiggins i alla fall. Han ligger skadad och lär inte vara tillbaka än på ett tag. Backlinjen lär därför bestå av Chris Solly, Tal Ben-Haim, Roger Johnson och Morgan Fox.

Mittfältet är inte heller hundraprocentigt, men Johann Berg Gudmundsson och Frederic Bulot lär få springa vidare på kanterna medan Jordan Cousins och antingen Alou Diarra eller Yoni Buyens tjänstgör i maskinrummet i mitten. Uppe på topp får vi rimligen se Igor Vetokele och Tony Watt sätta skräck i männen från Yorkshire.

Gissningsvis blir det en tät match, möjligen med ett mål var. Oavgjort är i varje fall mitt tips. 

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Ben-Haim
Johnson
Fox

Gudmundsson
Cousins
Diarra
Bulot

Vetokele
Watt  

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2015-02-27 10:24