Inför matchen Charlton - Brentford

Championship: The Valley, Lör 14 feb kl 16:00 

Trots att vårljuset sakta börjar förlänga dagarna är mörkret lika kompakt över The Valley som i Katlas grotta. Charlton är i enormt behov av en seger för att undvika nedflyttningsplatserna medan Brentford är i lika stort behov av seger för att behålla sin playoffplats. Det kommer förmodligen inte bli den mest välspelade matchen på The Valley men nerv kommer inte att saknas!  

1976 arrangerade Alan Curbishley's äldre bror en mastodontkonsert med The Who på The Valley, en konsert som gick till världshistorien och Guinness rekordbok som den mest högljudda konserten någonsin, över 120 dB uppmättes 50 meter från scenen. Den enda artisten som är aktuell imorgon är Tom Petty med Free fallin' och den kommer kanske att gå till världshistorien som den mest lågmälda konserten.

Under hösten tillhörde Charlton toppskiktet i alla divisioner avseende minst antal förlorade matcher. Även om förlusterna fortfarande är relativt få är antalet segrar ännu färre. Avsaknaden av segrar är enorm och imorgon är det 98 dagar sedan den senaste vinsten borta mot Reading, 98 dagar!!! Efter att Robert Duchatelet köpte klubben har ingenting varit sig likt, istället för att gjuta lugn har hans intåg skapat ett moras som inte står långt efter Kafka. Han fjärmar sig totalt från allmänheten i allmänhet och supportrarna i synnerhet. Detta färgar inte bara av sig på supportrarna som i stort övergått från sorg och ilska till likgiltighet utan även spelarna. Långa stunder springer de omkring som lobotomerade laboratorieråttor helt utan mål i livet vilket har fått många supportrar att sjunka ännu djupare i sin likgiltiga depression.

Ett smärre under bidrog till att tisdagsmatchen bara stod 0-2 i halvtid. En oväntad Lidnersk knäpp gjorde att Charlton spelade sig in i matchen bara för att ca tio minuter före slutet åter, för ungefär femtioelvte gången den här säsongen, släppa in ett förlustmål. Det har gått två månader sedan Charlton senast gjorde två mål i en ligamatch, hemma mot det starkt bottenförankrade Blackpool. Den gången räckte det till en poäng men så inte denna gång. Imorgon ställs Charlton emot en av ligans absolut största överraskningar, Brentford som just nu återfinns på den sista playoffplatsen. Deras formkurva är i stort sett den rakt motsatta mot Charltons och deras bortaform är till och med bättre än deras dito hemma. Senast förlorade de hemma mot Watford tappert kämpande med tio man när Watford avgjorde på stopptid. Lagen möttes i öppningsmatchen i augusti då det blev oavgjort och om Charlton skall vara väldigt optimistiska skulle det som då sågs som en missräkning vara rena rama julaftonen imorgon.

Charltons nye manager Luzon har inte haft någon positiv inverkan på spel eller resultat och han är förmodligen väldigt desperat att bryta den negativa trenden. Jag skulle tro att han åter gör några smärre justeringar i laget och lägger tyngden på det lag som presterade det bästa offensiva spelet i andra halvlek mot Norwich, ett tvåmannaanfall är ett måste från start. Trots att Brentford ångat på som en brunstig tjur på vårbete säsongen igenom trots att de som nykomlingar var starkt nederlagstippade är deras manager Mark Warburton starkt ifrågasatt. Ryktena säger att han kommer att få sparken även om han lyckas föra Brentford till Premier League. Vart är vi på väg? Hur mycket skall supportrarna stå ut med innan de revolterar? Många klubbars supportrar har skapat en stödförening för att bla köpa aktier i klubben för att på ett marknadsmässigt sätt kunna påverka klubbens utveckling, hos Charlton heter de CAS Trust. De har bjudit in klubbledningen och den belgiske ägaren till ett möte med supportrarna för att kunna förklara och ge sin bild på hur de vill utveckla klubben samt hur de ser på dagens situation. Svaret var väldigt kort, inte intresserade.

Det är möjligt att Gud hörde bön senast mot Norwich och att spelarna glömde knyta ihop säcken. För att inte Tom Petty skall fortsätta sjunga på lördag kväll krävs det ett totalt engagemang från samtliga spelare tills matchen blåses av. En ny förlust imorgon skulle ställa Charlton inför en horribel sexpoängsmatch borta mot Wigan kommande lördag....

Trolig laguppställning

Dmitrovic

Solly
Ben Haim
Bikey
Wiggins

Gudmundsson
Buyens
Harriott
Cousins

Watt
Vetokele 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2015-02-13 12:15