Inför matchen Brentford - Charlton

Championship: Griffin Park , Lör 9 aug kl 16:00

Premiär! Charlton åker till andra sidan stan och möter Brentford FC som är nykomling i Championship efter att ha slutat klar tvåa i League One förra säsongen. Charlton kämpade sig kvar i andradivisionen efter en bra avslutning där resultaten gick rätt väg. Inför denna säsong har det rensats i leden för att uttrycka det milt, och osäkerheten är stor inför det nya lagbygget där nye tränaren Bob Peeters tagit över som manager. I Brentford råder optimism med större delen av truppen intakt och där flera nyförvärv under sommaren förstärker laget

Osäkerheten på var Charlton står kapacitetsmässigt denna säsong är stor och det är kanske mycket begärt att Peeters ska ha fått ihop ett väl fungerande lag på bara några sommarmånader efter att Charlton brandskattat truppen på ett helt ordinarie lag mer eller mindre. Bland förlusterna den många gånger poängräddande målvakten Ben Hamer samt förra årets spelare Diego Poyet, bara för att nämna två av de mest betydelsefulla.

Men flera intressanta har tillkommit, bl a Johann Berg-Gudmundsson från AZ Alkmaar som att döma av träningsmatcherna kommer att tillföra laget tyngd på mittfältet.  Det är forwardsidan som även i år ser mest tunn ut och man kan hoppas på att nyförvärvet Igor Vetokele från FC Köpenhamn slår väl ut och att några fler namn tillkommer inom kort.

Brentford har visat på offensiva kvaliteter under försäsongen och har slagit lag som franska förstaligalaget Nice och även Premiere League-baserade Crystal Palace senast. Målskillnaden 14-10 på fem matcher visar på den optimism som råder hos Charltons motståndare i premiären. Som nykomling har man allt att vinna och erfarenhetsmässigt brukar uppflyttade lag klara sig bra i början av ny säsong. Därför finns anledning till att höja ett varningens finger inför lördag.

Charlton har plusstatistik mot Brentford genom åren men det var tre säsonger sedan lagen möttes i liga/cup sammanhang och om form slår klass så är det Brentford som bättrar på statistiken inbördes på lördag.  Låt oss hoppas att hemmalaget bränt sitt krut.

Trolig laguppställning

Henderson

Solly
Morrison
Ben Haim
Wiggins

Buyens
Gudmundsson
Cousins
Jackson

Vetokele
Tucudean

Gunnar Persson, 2014-08-10 13:17