League One: Britannia Stadium , Lör 18 aug kl 16:00
Domare: G Laws
Publik: 12 700

57, R Fuller 55, A Reid
78, J Parkin

Tung start för Charlton. Förlust mot Stoke med 2-1 i lördags och bara en pinne efter två mactcher.

Endast en poäng efter två matcher är inte riktigt vad Charlton har räknat med i sin strävan efter att gå direkt upp i Premier League igen. Stoke vann rättvist med 2-1 på Brittannia Stadium i lördags. Efter ledning med 1-0 efter en frispark av Andy Reid kom en ett par olyckliga minuter. Utmärkte högerbacken Yassin Moutaouakil blev skadad och par minuter senare hade Stoke vänt matchen till 2-1 efter segermål av "The Beast" Jon Parkin.Att det här blir en tung resa är vi alla varse om nu.

Charlton kom till spel med nästan exakt samma uppställning som senast i cupmatchen mot Swindon. Enda skillnaden var att Ben Thatcher var tillbaka på vänsterbacken. Stoke hade sin vana trogen ännu en ny lånespelare att kasta in. Jody Craddock, som anlände i veckan från Wolves, fanns med från start. Däremot fick kaptenen Danny Higginbotham vila pga skada.

Stoke började matchen i högt tempo med fysiskt spel enligt känd Championshipmodell. Första kvarten var Charlton knappt över på andra planhalvan och verkade på något vis tagna på sängen och det stod 10-0 i hörnor (typ). Efter den chockstarten kom emmellertid Charlton mer och mer in i matchen och hade en riktigt bra chans när Darren Ambrose skott smet precis utanför stolpen.Stoke bästa chans hade Dominique Matteo med sin nick strax utanför.

Till andra halvlek gjorde Alan Pardew två byten direkt, uppenbart missnöjd med spelfördelningen. Lloyd Sam och Izale McLeod gick ut och ersattes av Jerome Thomas och Chris Iwelumo. Ledningsmålet för Charlton föll i 55:e minuten när en frispark från Andy Reid strax utanför straffområdet träffade Jonnie Fortune i baken och ställde Simonsen i Stoke-kassen. Sen kom ett par olycksminuter. Yassin Moutaouakil, fram till dess bäste Charlton-spelare, fick utgå skadad. In kom istället Paddy McCarthy som mittback och Fortune fick flytta över till högerbacken.

McCarthy hade tyvärr ingen av sina bättre dagar. Han hängde inte med i svängarna när Ricardo Fuller bara nån minut efter Charltons ledningsmål skruvade in 1-1.

Kvarten senare var det dags igen. Tre meter lång och hundrafemtio kilo tung "The Beast" Jon Parkin vände enkelt bort McCarthy precis innanför straffområdet och satte spiken i kistan till 2-1. Paddy såg ut som en junior.

Överlag underkänt betyg för Charlton som har betydligt högre kapacitet. Tyvärr kommer det ta tid att spela ihop ett nästan helt nytt lag. Lite oroväckande att vi tappat ledning två matcher i rad. Nyförvärven Yassin Moutaouakil och Jose Semedo ser pigga ut.

Tung resa det här som sagt var. Tung resa. 44 matcher kvar.