Matchrapport Southampton - Charlton

Championship: St Mary's Stadium, Lör 21 Sep, kl 16:00
Resultat:
 0 - 0  (0 - 0)
Domare: P Dowd
Publik: 25 714


 

Målgörare

De som tycker att Premier Leauge är världens bästa liga hoppas jag fick slippa se denna matchen.

Två lag i nedre regionen av tabellen gjorde upp om poängen på St Marys i Southampton och inte helt oväntat slutade matchen 0-0. Matchen kommer väl knappast att gå till historien som en av de bättre i PL, tvärtom var det en dålig match med två lag som inte har allt för mycket av självförtroende just nu.

Oavgjort får väl ses som rättvist, även om nu hemmalaget hade ganska stort bollövertag så skapade man inte många farligheter framför Charltons målvakt Dean Kiely. Man räknade till två heta målchanser på hela matchen för sydkustlaget, den första när Chris Marsden sköt över i början på matchen och den vassaste när omskolade forwarden Jo Tessem nickade mot mål, men Charlton backen Chris Powell rensade undan på mållinjen.

Även bortalaget lyckades att skapa två farliga chanser som debuterande finländske målvakten Antii Niemi klarade med bravur. Först var det en Claus Jensen frispark som han styrde undan i första halvlek och sen i andra klarade han av ett ganska bra skott i från Chris-Bart Williams.

De dryga 25000 på St Marys fick lämna machen med en enda lång gäspning, för det här är bara att glömma i alla fall för publiken. Hemmalaget måste också var missnöjda med en poäng i denna matchen, men som tidigare visats så har Southampton samma sjukdom som Charlton, de gör inga MÅL !!! För Charltons del är det tredje matchen i rad som är mållös och denna gången spelade Jason Euell på topp med Joanathan Johansson. Ingen av de två gjorde något större väsen av sig och både Shaun Bartlett som kom in i halvtid o Kevin Lisbie i slutet på matchen försökte, men fick inte något uträttat denna eftermiddag.

Manager Alan Curbishley hade lämnat de båda svenskarna Mathias Svensson och Jesper Blomqvist hemma i London. Båda satt på bänken förra matchen mot Arsenal , men denna match fanns där ingen plats för dem. Jespers tid kommer säkert , men undra vad Mathias Svensson tänker nu när fyra forwards provades i matchen och han inte själv var en av dem ???

Men en poäng borta får Charlton vara nöjda med denna match och man höll nollan bakåt efter ett par matcher med många mål i nacken. Förhoppningsvis kommer också första hemmasegern nästa lördag då Man United kommer till The Valley, eller kommer vi att få se fjärde raka hemmaförlusten ?

Laguppställning Southampton

Niemi, Telfer, Lundekvam, Williams, Bridge, Delap, Oakley (68), Marsden, Fernandes (75), Tessem, Pahars .
Avb: Dodd, Beattie (75), Jones, A Svensson (68), M Svensson

Laguppställning Charlton

Kiely, Young, Rufus, Fortune, Powell, Bart-Williams, Jensen, Robinson(85), Konchesky, Euell, Johansson(45).
Avb: Bartlett(45), Lisbie(85), 
Kishishev, Fish, 
Rachubka.

Artikeln skriven av Magnus Person, 2002-09-22.