Matchrapport Charlton - WBA

Premier League: The Valley, Lör 28 Dec kl 16:00
Resultat:
1 - 0  (1 - 0)
Domare: S Dunn
Publik: 26 196


 

Målgörare
6, Lisbie

Charlton vann hemma mot West Bromwich med 1-0 och skall sanningen fram så var gästerna det något bättre laget i en direkt dålig match.

West Bromwich kom till The Valley med ett bedrövligt facit den senaste tiden och gjorde allt man kunde för att få med något i poängväg, medans det var viktigt för Charlton att man nu lyckades hålla en ledning efter tre raka oavgjorda matcher, där man tagit ledningen i alla.

Det var ingen höjdarmatch publiken bjöds på,utan såg mer ut som en halvtaskig tipslördag match med mycket kämpa och ideliga långbollar på 40-50 meter. Men det blir ganska lätt så när West Bromwich ligger på nedflyttningsplats och inte får något gratis, utan man krigar till 100 % utan att visa något skönspel.

Nu kom hemmalaget in i den trallen och hade vi inte fått ett tidigt ledningsmål genom Kevin Lisbie så kunde detta slutat riktigt illa. Men nu har Charlton åtta raka matchet utan förlust och jag hoppas att den kommer att förlängas när West Ham kommer på besök på nyårsdagen. Båda lagen skapade bra med chanser men det var Charlton som hade den lilla tur som man behöver och som nästan aldrig bottenlagen har.

Redan i inledningen fick Dean Kiely sträcka sig för att klara av ett bra skott i från Jason Roberts och gästerna skapade en handfull med bra chanser framför Kiely, som var Charltons klart bästa spelare denna eftermiddag. Även hemmalaget hade bra chanser att utöka sin tidiga ledning och de bästa fick Jason Euell, som tyvärr fick gå mållös i från denna match.

Det negativa med matchen var att Shaun Bartlett fick utgå i mitten på andra halvlek på grund av att han landade på sin arm och troligen kommer att missa ett par matcher. Skall vi hitta något positivt förutom segern så får det bli att vi återigen höll nollan bakåt och att vi stod upp hela matchen mycket bra emot ett lag som spelade lite väl fult emellanåt. Nu väntar West Ham på The Valley på nyårsdagen och förhoppningsvis en ny trepoängare som facit !?

Laguppställning Charlton

Kiley

Rowett
Young
Rufus
Fish (52)
Powell

Parker (79)
Jensen
Euell

Bartlett (65)
Lisbie
________________ 

Bart-Williams (79)
Fortune (52)
Johansson (65)
Roberts
Konchesky 

Laguppställning WBA

Hoult

Sigurdsson
Moore
Gregan
Chambers (Dobie, 73)

Koumas (Hughes 82)
Wallwork
Johnson
Clement

Dichio
Roberts 
                                                                
Dobie (73)
Hughes (82)

Chambers
Gilchrist
Murphy

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-12-30