Premier League: The Valley, Lör 7 Dec kl 16:00
Domare: M Riley
Publik: 26 654

36, Euell
78, Konchesky

Charlton gav alla sina fans en tidig julklapp i år när man på lördagen vann helt rättvist hemma på The Valley mot Liverpool med 2-0 och detta på 10 års dagen när man åter flyttade tillbaka till sin hemmaarena efter ett par år i exil.

Mål av Euell och Konchesky innebar Charltons fjärde raka seger och förlängde Liverpools vinstfria svit till fem matcher. För hemmalaget innebar detta att man nu skrev historia, för man har aldrig tidigare tagit fyra raka segrar sedan man tog sig upp i Premier Leauge ! Charlton var det klart bästa laget i första halvlek, men det enda målet kom i från Euell i den 36 minuten. Rowett arbetade fram bollen på kanten och fick till ett bra inlägg, som Euell först nickade på mål och sedan på returen forcerade in bollen med kraft bakom Kirkland.

Hela första halvlek verkade det som att Charlton var steget före sina gäster och mera på hugget med mycket spring i bena. Men något mer mål blev det inte och gästande Liverpool spelade definitivt upp sig i andra halvlek. Men Paul Konchesky släckte Liverpools hopp om poäng med en underbar lobb i den 78 minuten och alla poängen stannade i London.

I Liverpool målet ersatte unge Chris Kirkland den kritiserade polacken Jerzy Dudek och framförallt i första halvlek fick han visa sig från sin bästa sida med ett par svettiga räddningar på kontot. Kirkland var även inblandad i en kollision med Charltons Shaun Bartlett, men kunde efter ett tag fortsätta matchen och det var bara Jason Euell som lyckades överlista honom denna eftermiddag. Däremot fick Emile Heskey lämna planen på grund av skada och ersattes av norrmannen Riise.

Liverpools bästa chanser i första halvlek hade Michael Owen och El Hadji Diouf, men Dean Kiely klarade dessa chanser med bravur. Förutom Jason Euells mål, så hade Kevin Lisbie ett gyllene tillfälle att öka på Charltons ledning i slutet på matchen men Chris Kirkland kom ut i från sitt mål och blockerade detta skott snyggt. I andra halvlek försökte Liverpool trycka på framåt och Danny Murphy tog tag i taktpinnen på mitten och ett par gånger osade det hett nere hos Dean Kiely. Men även Charlton skapade bra chanser och återigen var unge Kevin Lisbie ett orosmoment för det tröga bortaförsvaret. Även Shaun Bartlett hade en bra chans efter förarbete av Kevin Lisbie och för Liverpools del så blev anfallspelet bättre när man bytte in tjecken Milan Baros.

Denne Baros missade en gyllene nick nära Charlton målet och hade också en boll inne i hemmamålet, men då var han avvinkad helt korrekt för offside. Med tolv minuter kvar av matchen så avgjorde Paul Konchesky så denna match med sitt 2-0 mål och Charlton skuttade nu upp på en 11 plats i Premier Leauge. Vi har nu nio poäng ner till nedflyttning och det känns skönt att inte alla matcher nu är så kallade " kniven på strupen matcher ". Nu väntar Manchester City hemma på The Valley och förra gången vi mötte City borta för knappt en månad sedan vann Charlton med enda målet och visst har vi chans att vinna igen även om fem raka segrar låter som lite för bra kanske !

Kiley, Rowett, Fish, Rufus, Powell, Kishishev(80), Parker(69), Euell, Konchesky, Bartlett(88), Lisbie. Avb: Jensen(69), Young(80), Svensson(88), Roberts, Fortune.