Matchrapport Charlton - Fulham

Premier League: The Valley, Sön 11 Maj Jan kl 16:00
Resultat: 0 - 1  (0 - 1)
Domare: D Gallagher
Publik: 26 108

 

Målgörare
                           33, Saha (straff)

Charlton fick ingen revansch på Fulham utan föll hemma på The Valley med 0-1.

I första matchen för säsongen blev Paul Konchesky utvisad mot Chelsea, med förlust som facit och i avslutningsmatchen på säsongen mot Fulham blev Dean Kiely utvisad redan efter en halvtimma i en match som får betecknas som sådär ! Båda lagen försökte trilla boll trots att inte matchen gällde så mycket, förutom att Charlton hade chansen att nå en topp 10 placering och att man hade kunnat spela in lite mer pengar i spargrisen vid en eventuell vinst. Nu blev det förlust och en 12:e placering till slut, vilket man nog ändå kommer att vara nöjd med när man summerar säsongen så småningom. Båda lagen vaskade fram ganska bra chanser redan i inledningen, men det skulle dröja till dryga halvtimman innan matchens enda mål skulle komma.

Sean Davis spelade fram Louis Saha som stöp som en klubbad oxe när han kom i närkamp med Dean Kiely och förutom en diskutabel straff så fick även Kiely titta in i det röda kortet, medans Saha fortfarande låg o vred sig i plågor. Men så fort Kiely började gå av planen piggnade Saha till oväntat fort och lade upp bollen på straffpunkten. In i målet klev nu Ben Roberts, som dock inte kunde hindra Saha från att lägga in straffen till 0-1 till Fulham. Men trots tio man på planen så höll Charlton spelet väl uppe och strax innan halvtid började man också spela riktigt bra. I början av andra halvlek hade Jason Euell en dubbelchans att kvittera och även Kevin Lisbie vaskade fram två bra chanser, men Maik Taylor i Fulham målet var säkerheten själv. Även Charlton fick en straff i matchen när Jason Euell trillade i närkamp med Alain Goma, men här fick bara Fulham spelaren gult kort. Straffen slog dock Euell inte bättre än att Maik Taylor fick fingerspetsarna på den och styrde bollen till hörna. I slutet på matchen hade båda lagen ett par bra chanser, men det blev inte fler mål denna eftermiddag och återigen drog Fulham det längsta strået i en match mot Charlton.

Vi förlorade nu dubbelt mot Fulham i ligan och så om inte det skulle vara nog så blev de även våra banemän i FA cupen. Hade hoppats på en seger i säsongsavslutningen, men nu blev det tyvärr inte så och förhoppningsvis kan vi nu slicka såren i lugn o ro till seriestarten i augusti. Vi har tyvärr åkt på många skador under vårsäsongen och därför kunde vi inte hålla hela säsongen ut. Nu får vi hoppas på att vi får behålla stommen i truppen och att Alan Curbishley kan locka ett par riktigt bra nyförvärv till klubben !?

Laguppställning Charlton

Kiley

Young
Fortune
Powell (82*)
Kishishev

Parker

Euell
Jensen (82**)
Konchesky

Bartlett (32)

Lisbie
                                 
Roberts (32)
Bart-Williams
Johansson (82*)
Sankofa
Stuart(82**)

Laguppställning Fulham

Taylor

Finnan
Melville
Goma
Harley

Clark
Davis (82)
Legwinski
Malbranque

Saha (89)
Boa Morte (88)
                                                                
van der Sar
Collins (88)
Djetou
Hammond (89)
Hayles (82)

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-05-12.