Premier League: Highbury, Sön 2 Mar kl 16:00
Domare: R Styles
Publik: 38 015

26, Jeffers
45, Pires

Ett starkt Arsenal blev för svårt för Charlton och hemmalaget vann matchen rättvist med 2-0.

Detta var en match som man såg fram emot och hade vissa förhoppningar om att vi kanske skulle kunna ta en poäng. Men som matchen gestaltade sig så var vi aldrig nära att störa Arsenal denna eftermiddag och hemmalaget var närmare ett tredje mål, än vad Charlton var en reducering.

Stora delar av första halvlek höll vi dock jämna steg med Arsenal, men så fort vi inte vårdade bollen så fick vi problem. När vi spelade vårt vanliga passningsspel så kunde vi trycka upp laget högre i banan och stundtals hade vi mycket boll, men tyvärr så fick vi inte ut mycket av det. Men så fort vi slog felpass och långbollar så var hemmalaget som kobror och straffade oss direkt med blixtsnabba kontringar. Första farligheten fick Thierry Henry när Mark Fish missbedömde en studsboll, men skottet tog i stolpen och Charlton försvaret kunde pusta ut för stunden.

Men i den 26:e minuten kom så 1-0 när Thierry Henry fick lite ytor ute till vänster och passen till en helt fri Francis Jeffers var utsökt och Jeffers hade bara att sätta fram foten för att göra mål. Minuten senare hade Charlton sin bästa chans för dagen, men Kevin Lisbies skott gick strax utanför. Charton fortsatte att försöka rulla boll, men vårt så vanligtvis framgångsrika mittfält hade svårt att vinna mark. Claus Jensen trivdes inte riktigt till vänster, Radostin Kishishev fick en ganska defensiv uppgift till vänster och innermittfältarna Scott Parker och Jason Euell slet berömdvärt utan att få ut så mycket av sitt hårda jobb. På övertid i första halvlek kom nog också nådastöten när Robert Pires kunde nicka in bollen efter kalabalik framför Dean Kiely i Charlton målet. Lite synd att detta målet kom så olägligt, för med bara ett mål ner hade vi kanske haft en lite chans att resa oss och kvittera i andra halvlek !?

Nu blev det inte så utan Arsenal spelade rutinerat och släppte inte till något bakåt, utan bevakade sin ledning med säkerhet. Hemmalaget hade någon bra chans att utöka ledningen, men Dean Kiely i målet var Charltons klart bästa spelare för dagen och visade vilken bra målvakt vi har. Man kan dock inte vara allt för besviken när man förlorar mot ligans bästa lag på bortaplan, men lite är man det dock för att vi inte kunde bjuda på bättre motstånd. Kiely i målet har vi rosat och mittfältet har vi bedömt, men hur fungerade backlinjen och anfallet då ?

Ja backlinjen får klart godkänt i andra halvlek, men i första halvlek var det lite hönsgård vissa stunder. Unge Luke Young till höger har potential att bli riktigt bra och får godkänt, medans Chris Powell till vänster hade det lite tyngre att få spelet att stämma. Mittbackarna för dagen Jon Fortune och Mark Fish får knappt godkänt tycker jag. Fish är en duktig huvudspelare, men har stora problem mot snabba spelare som Henry, medans Fortune nog behöver lite mer speltid för att växa utt till en riktigt bra mittback. Här saknade vi både Gary Rowett och Richard Rufus, men förhoppningsvis är Rufus tillbaka nästa match mot Newcastle. Av våra forwards så var Kevin Lisbie klart bäst, medans Shaun Bartlett inte får ut något av sitt spel. Lisbie är ung och otroligt snabb vilket kan göra honom till en riktigt bra forward, men jag skulle vilja att Jonathan Johansson får chansen från start nästa match.

Nu blev vår fem matcher långa vinstsvit bruten och vi får ladda om till matchen mot Newcastle och tio dagar. Vi ligger kvar på en 6:e plats och en europaplats är fortfarande inom räckhåll!