Inför matchen Charlton - Blackburn

Premier League: The Valley, Sön 24 Nov kl 16:00

Charlton välkomnar Blackburn till The Valley och söndagens tv sända match i Canal +. Ett Blackburn som började säsongen mycket bra och låg med i toppen ganska länge, men efter tre mindre bra matcher på slutet har man halkat ner på en åttonde plats i tabellen.

Blackburn har samma problem som Charlton och det är målskyttet som klickar. Man har på sina fyra senaste matcher bara lyckats göra ett mål, om man nu även räknar in Uefa cup matcherna mot Celtic. Så vi kommer knappast att få se mängder av mål i denna kamp, även om jag själv hoppas att det snart lossnar rejält för Charlton så att vi får göra mer än ett mål i en match. Blackburn har även problem med skador och till söndagens match är det klart att reservmålvakten Alan kelly står i mål, men vem som kommer att spela på topp är oklart då både Andy Cole och Dwight Yorke har varit skadedrabbade.

I hemmalaget har vi bara Graham Stuart på skadelistan, nu när Mathias Svensson så sakta är på väg tillbaka. Förhoppningsvis kommer även Claus Jensen att kunna vara med i söndagens match och frågan är hur laget kommer att se ut. Jag tror att Luke Young får sitta på bänken och att bulgaren Radostin Kishishev kommer att spela på höger mittfält. På innermittfältet kommer troligen Claus Jensen att kampera i hop med Scott Parker, med Jason Euell strax framför. Hoppas även att Jonathan Johansson får en ny chans på topp och att Shaun Bartlett kan hålla i sin målform.

Det kommer att bli tufft för Charlton att vinna denna matchen, men jag hoppas att vi kan knipa tre poäng och kravla oss lite längre bort från bottenträsket. Efter Blackburn matchen kommer vi att möta Leeds(b) och Liverpool(h), så där kommer det nog inte att trilla in alltför många poäng? Den alltid optimistiska redaktionen tippar att matchen mellan Charlton och Blackburn slutar 2-0 efter mål av Jonathan Johansson och Jason Euell. 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-11-23.