Inför matchen Charlton - Birmingham

Premier League: The Valley, Lör 19 Apr kl 16:00

Efter en tid med dåligt spel och inte många poäng inspelade, så tar nu Charlton emot Birmingham hemma på The Valley.

Ett Birmingham som spelat upp sig alltmer under säsongen och som nu vunnit fyra av sina sex senast matcher. Men nu är det på tiden att Charlton visar att man kan avsluta säsongen på ett bra vis, trots att man inte har mycket att spela för. Någon bottenstrid kan det inte bli tal om och Europaplatsen som vi trånade efter för drygt en månad sedan har också sprungit i från oss.

Sedan har man en del att visa den trogna publiken på The Valley efter genomklappningen senast mot Leeds och 1-6 förlusten som vr det stösta hemma på 72 år. Vid en förlust mot Birmingham hade vi inkasserat tre raka hemmaförluster och det skulle vara mycket tungt för alla inblandade. Tror dock inte att det kommer att hända, utan räknar med att se ett mycket revanschsuget Charlton springa in på The Valley inställda på att plocka tre poäng. Just nu hittar vi Charlton på en 10:e plats med 46 poäng och skall vi nå upp till vårt mål med 52 inspelade poäng krävs det en seger mot "Blues".

Till matchen på lördagen kommer Jason Euell och Claus Jensen tillbaka efter sina sjukdomar och även troligen Mark Fish efter sin knäskada. Återigen är det svårt att sia om vilken startuppställning det blir och troligtvis kommer man att göra en del ändringar efter senaste förlusten mot Blackburn borta.

Birmingham som ligger på en 16:e plats med 38 poäng behöver minst en seger till för att säkra kontraktet. Just nu ligger man sex poäng före West Ham som ligger under strecket och våra gäster vill nog väldigt gärna säkra nytt kontrakt redan nu under påskhelgen. Till matchen mot Charlton får man med Robbie Savage som varit avstängd två matcher och även Damien Johnson är klar för spel igen. Redaktionen är hoppfull om en trepoängare mot ett lag som vi aldrig förlorat hemma mot i de två högsta divisionerna och tippar att Charlton-Birmingham slutar 2-0 efter mål av Jason Euell och Scott Parker.

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-04-18.