Inför matchen WBA - Charlton

Premier League: The Hawthorns, Ons 29 Nov kl 20:45

Charlton springer i kväll in på The Hawthorns för ett möte med bottenlaget West Bromwich.

En match som kommer att bli mycket svår, för tiden börjar ta slut för West Bromwich som fullständigt skriker efter en seger. Man ligger just nu på en 19:e plats med 17 poäng och fortfarnade finns chansen kvar att klara nytt kontrakt. 

West Bromwich som spelar en fysisk fotboll med mycket energi har dock haft det tungt den senaste tiden och inte vunnit på de 8 senaste omgångarna. Dock har man varit hyfsade på hemmaplan, där man tagit 12 av sina 17 poäng, med 3 vunna, 3 oavgjorda och 5 förluster som facit. 

De stora problemen hittar man bakåt där 43 insläppta mål på 23 matcher inte är bra och då skall man ha i tanken att Russell Hoult i målet ofta varit bästa spelare. Framåt har man gjort i snitt ett mål och här hittar man också de mest namnkunniga spelarna i laget som alla står på 3 mål var. De jag tänker på är forwards duon Scott Dobie & Daniele Dichio och de offensiva mittfältarna Jason Roberts & Jason Koumas. 

För Charltons del gäller det att glömma söndagens nederlag i FA cupen mot ett Fulham som vann med 3-0. 
I stället skall man titta en match bakåt och försöka hitta tillbaka till det spel man visade upp mot West Ham. 
Den matchen vann vi med 4-2 efter en av årets bästa insatser, där vi framförallt fullständigt åt upp West Hams backlinje och mittfält. 

Sen måste Charlton täta till bakåt, för som det varit de senaste matcherna så har det trillat in lite väl mycket mål och kollar man på de 4 senaste matcherna så har vi släppt in 10 mål ! Kanske kan vårt nyförvärv från Southampton Tahar El-Khalej vara nyckeln till att täta vårt försvar, men frågan är om han får göra debut redan i kväll. 

Hoppas att vi kommer att spela 3-5-2, precis som för övrigt West Bromwich även gör. Tror att mittfältet kan vara nyckeln till att vinna matchen i kväll, för är firma Euell, Jensen och Parker i form så kommer hemmalaget att få det varmt om öronen. Blir det vinst så är vi uppe i 36 poäng och vi klättrar ett par pinnhål i tabellen. 

Då kan vi säga adjö till nedflyttningsspöket och kanske, kanske börja titta uppåt för en europaplats som kanske mer är en dröm, men helt otänkbart är det inte som det ser ut just nu ! Senast vi mötte West Bromwich efter jul vann vi med 1-0 på The Valley, men om sanningen skall fram så så var gästerna lika bra som Charlton, så nu har vi chans till att ta en dubbel på Albion. 

Charlton redaktionen tippar att matchen i kväll slutar 0-1 efter mål av Jason Euell. 

Trolig laguppställning

Kiely 

Fortune
Rufus
Fish 

Kishishev
Jensen
Euell
Parker
Powell 

Johansson
Bartlett 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2003-01-29