Inför matchen Charlton - WBA

Premier League: The Valley, Lör 28 Dec kl 16:00

Efter tre raka oavgjorda matcher är det nu hög tid att vi börjar vinna igen.

Charlton ställs i eftermiddag mot nykomlingen West Bromwich på The Valley och många har nog förhoppningar om att det skall bli seger i denna matchen. Kollar vi bara på lagens form och tabellläge så kommer det att bli en enkel seger, men så enkelt är det ju inte i fotboll. Charlton hittar vi nu på en 12:e plats med 26 poäng och även om det kunde varit ett par poäng till så får det anses som klart godkänt, medans vi hittar våra gäster West Bromwich på 19:e plats med 16 poäng. 

Charlton är inne i en mycket bra form nu med sju matcher utan förlust och för att hitta senaste hemmaförlusten så får vi gå ända tillbaka till 28:e september då vi förlorade mot Manchester U med 1-3. Det som oroar lite är att vi tappat ledninen i de tre senaste matcherna mot Manchester C, Birmingham och Tottenham, men annars ser det mycket bra ut och laget är i stort sett skadefritt. 

Troligen kommer man att även i denna matchen spela med ett 3-5-2 system och jag gissar att de som startade matchen senast mot Spurs får chansen igen och det innebär då nedanstående uppställning: 
 
Återigen får då Paul Konchesky stå till sidan för rutinerade Chris Powell och sedan är det ju våra forwards som man kan diskutera i timmar ! Firma Lisbie & Bartlett har hittils lyckats göra hela tre mål och det är direkt uselt, men manager Alan Curbishley fortsätter att ge de förtroende ändå ! 

Gästande West Bromwich började säsongen ganska bra, men har den senaste tiden inte rosat marknaden direkt. I december månad har man inte vunnit en match och på sina femton senaste matcher har man bara lyckats vinna en. Man har bara vunnit en match på bortaplan i år och den kom mot West Ham när man besökte London 11:e september. Gästernas stora problem hittils är målskyttet, för även om man spelat jämnt med sina motståndare i många matcher har man svårt att göra mål, vilket bara femton gjorda mål skvallrar om. 

West Bromwich spelar för det mesta 3-5-2 , men kan precis som Charlton ändra det lite efter hur motståndarna spelar och troligen ställer man upp med samma startelva som senast vilket innebär följande: 
Hoult, A Chambers, Moore, Gregan, Sigurdsson, Wallwork, Johnson, Koumas, Clement, Dichio, Roberts. 

Redaktionen tror på vinst i årets sista match och tippar att matchen Charlton-West Bromwich slutar 3-1 efter mål av Jason Euell, Claus Jensen och Shaun Bartlett. 

Trolig laguppställning

Kiely

Rowett
Rufus
Fish
Young

Jensen
Euell
Parker
Powell

Lisbie
Bartlett

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-12-28