Inför matchen Charlton - Sunderland

Premier League: The Valley, Lör 3 Nov kl 16:00

En ny sexpoängsmatch för Charlton, som på söndagen tar emot Sunderland hemma på The Valley. Två lag som börjat säsongen darrigt och en vinst i denna kamp kunde vara en bra språngbräda för ett kliv uppåt mitten på tabellen, medan laget som förlorar kommer att vara fastsvetsat i bottenträsket.

Gästerna Sunderland har fått en mardrömstart, dels har laget inte dirket staplat segrar på varandra och dels har man mycket skador i truppen. Borta till Charlton matchen är Claudio Reyna, Jason McAteer, Thomas Sörensen och Thomas Myhre, vilket kommer att betyda att tredjemålvakten Jurgen Macho kommer att stå i mål.

Senast i måndags spelade Sunderland borta mot Bolton, i en ganska tam tillställning från båda lagen. Resultatet 1-1 får väl ses som rättvist och man ser att nye managern Howard Wilkinson har mycket att fundera över innan han kommer att vara nöjd med laget. Försvarspelet var ganska starkt, även om Phil Babb hade vissa kommunikationsproblem med målvakten Jurgen Macho. Mittfältet där Claudio Reyna fick utgå innan halvtid ser lite ihåligt ut, framförallt har man ett dåligt kantspel. Däremot blev jag imponerad av Gavin McCann som var en angenäm bekantskap för mig. Även i anfallet har man stora problem, dels med en matchotränad Kevin Phillips och sedan vem som skall spela sidan om Phillips. Förra matchen spelade David Bellion på topp och han oroade Boltonförsvaret med sina kvicka ben, sen har man även Marcus Stewart att tillgå så vi får se vem som Howard Wilkinson väljer till söndagens kamp.

När det sedan gäller Charlton så gjorde man ingen höjdar match senast mot Newcastle, man kan väl bara konstatera att vi var ett nummer för litet på St James Park. Men de man vill se mot Sunderland är ju det spel vi fick se mot Middlesbrough, med hundraprocentig uppoffring från alla fötter över hela banan. Jag tror också att manager Alan Curbishley återgår till det lyckade 3-5-2 systemet som man hade mot Boro. Vi fick ett helt annat kantspel med fem man på mitten och anfallarna fick ett mycket bra understöd från framförallt Scott Parker som alltid är villig att löpa i djupled. Sen får vi se om Jesper Blomqvist får chansen i denna matchen, förhoppningsvis kommer han att få göra ett längre inhopp i alla fall så att han får visa upp sig för den svenska publiken.

Förra årets möte slutade 2-2 med tre mål innan tio minuter av matchen hade gått och en sen Charlton kvittering av Kevin Lisbie. Jag tror på mycket bra vinstchans mot Sunderland och tippar att Charlton vinner med 3-1 efter mål av Scott Parker, Jason Euell och Shaun Bartlett. 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2002-11-03.